Fashion

Londen is modehoofdstad 2011

Bye bye New York, Hello Londen! New York is niet langer de modehoofdstad van de wereld; dit jaar mag Londen zich World’s fashion capital for 2011 noemen. De modestad met de meeste media-aandacht krijgt deze titel, wat met mediasterren als Kate Middleton en Alexander McQueen voor Londen natuurlijk een gelopen race was.

Kate Middleton

Een onderzoeksbureau in Texas kwam met deze conclusie, nadat zij de frequentie van woorden en zinnen in print-, online-, en social media onderzochten. Klinkt oersaai, maar dan kom je wel aan leuke resultaten. Kate Middleton en Alexander McQueen brachten Londen ongetwijfeld naar de top. Kate Middleton is een wereldwijd fashion icon sinds haar verloving en huwelijk met prins William. Ontwerper Alexander McQueen pleegde in 2010 zelfmoord, maar zijn naam kwam evengoed vaak in de media, doordat zijn modelijn succesvol werd voortgezet. Sarah Burton, creative director van Alexander McQueen, had bovendien de eer om de jurk van Kate Middleton te ontwerpen.

Kate Middleton Londen

Top 5 modesteden

Jarenlang stond New York aan de top. Londen stond vorig jaar nog op de derde plek maar heeft nu de nummer één in beslag genomen. De top vijf wordt verder aangevuld met Parijs, Milaan en Los Angeles. Ook leuk om te weten: onze eigen hoofdstad Amsterdam heeft de 19e plek in beslag genomen en Antwerpen maakte zijn debuut in de lijst op nummer 44.

Vind jij Londen een terechte nummer één? En wat vind jij ervan dat de modehoofdstad wordt bepaald aan de hand van de media-aandacht?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top