Fashion

John Galliano's rechtszaak van start

Na het uitgelekte filmpje met John Galliano's anti-semitische uitspraken is dan nu eindelijk de rechtszaak tegen de designer in gang gezet. De Fransman wist tijdens zijn verdediging niet hoe snel hij zijn excuses aan moest bieden aan de vrouw en haar vriend die hij had beledigd. 'Maar ik kan me er niks meer van herinneren', aldus Galliano...

Een maximale straf van 6 maanden gevangenis en daarop een boete van €22.500 euro hangen John Galliano boven het hoofd. Tijdens de eerste dag van de rechtszaak bekent de ontslagen Dior designer meteen dat hij verslaafd is aan alcohol en slaappillen. En aangezien John zich haast niets van de avond kan herinneren, is de kans groot dat hij toen net iets te veel cocktails achterover had geslagen.

De Fransman lijkt door dit hele gebeuren helemaal van zijn apropos. Hoewel John er altijd goed gestyled bijloopt, is hij nu in de rouw en gaat voor all black. Hij draagt zijn pak namelijk niet met een mooi overhemd en stropdas. Nee, een simpel zwart T-shirt en zwarte schoenen vond John wel genoeg voor deze rechtszaak.

john

Gelukkig is John druk bezig met het afkicken van zijn verslavingen. Hij heeft na zijn ontslag bij Dior dan ook niet meer gewerkt en is meteen een afkickkliniek ingegaan. Maar het antwoord op de grote vraag 'wat wordt Galliano's straf', daar zullen we nog even op wachten. De uitspraak is namelijk pas op 8 september.

Vind jij dan John Galliano de maximale straf verdient?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top