Fashion

Lara Stone duwt Doutzen Kroes uit Forbes list

Lara Stone heeft mede-Dutchie Doutzen Kroes uit de Forbes top 10 met best verdienende modellen gestoten. Doordat Doutzen het de afgelopen maanden druk had met zoontje Phyllon, nam Lara haar 7e plek op het toonaangevende lijstje over. Gisele Bündchen is volgens het Amerikaanse zakenblad momenteel het best betaalde model ter wereld.

Dat Doutzen niet langer in de rich list van Forbes staat, heeft vooral te maken met de geboorte en het verzorgen van haar eerste baby boy Phyllon Gorré. De miljoenen kwamen het afgelopen jaar dus wat minder snel binnenstromen dan in voorgaande jaren. Toch zit deze kersverse mama allesbehalve stil. Twee maanden na de bevalling was Doutzen alweer volledig in shape en ging ze weer aan de slag voor onder meer Repeat en Victoria's Secret. Iemand die tussen juni 2010 en juni 2011 een nóg drukker modellenbestaan dan Doutzen had, is Lara Stone. Als hét gezicht van Calvin Klein heeft ze dan ook de 7e plek in de Forbes top 10 veroverd.

Benieuwd naar wie er nog meer tot 's werelds best betaalde modellen van 2011 behoren, en ook waarom? Check dan onderstaand overzicht!

forbes collage gisele en heidi

1. Gisele Bündchen (1): 45 miljoen dollar

Gisele heeft het van alle modellen ter wereld financieel gezien by far het beste voor elkaar. Ze staat model voor Pantene en publiekslieveling H&M. Dat de omzet van haar haircare lijn in Brazilië met 40% is gestegen, heeft absoluut ook bijgedragen aan haar eerste plek in deze top 10. Op de catwalk is ze zelden nog te spotten; alleen voor de fall/winter 2011 show van Louis Vuitton maakte ze graag een uitzondering.

2. Heidi Klum (2): 20 miljoen dollar

Heidi heeft de transformatie van model naar business woman succesvol doorstaan. Wij kennen haar tegenwoordig vooral als presentatrice van Project Runway (Auf Wiedersehen!). Daarnaast neemt ze de presentatie van Germany's Next Top Model op zich en ontwerpt ze sportieve outfits voor New Balance.

forbes collage kate en adriana

3. Kate Moss (3): 13,4 miljoen dollar

Kate Moss ontwerpt helaas niet meer voor Topshop maar reken maar dat kleine Kate de aanbiedingen voor het uitkiezen heeft. Ze prijst onder meer de 'iconische' lippenstiften van Dior aan en haar eigen lijn voor Longchamp blijft goed verkopen. Bovendien blijft Kate een favoriet onder verschillende Vogue redacties.

4. Adriana Lima (4): 8 miljoen dollar

Adriana Lima is één van de populairste Victoria's Secret Angels. Ook Givenchy's Riccardo Tisci is fan van haar. Hij laat haar regelmatig over zijn catwalk schrijden en in advertorials verschijnen. Verder staat Adriana model voor de Loewe campagne.

forbes collage alessandra en daria

5. Alessandra Ambrosio (6): 5 miljoen dollar

De Braziliaanse Alessandra is - net als veel beauties uit deze lijst - een Victoria's Secret Angel en ze staat model voor onder andere Dolce & Gabbana, Moschino en Colcci.

6. Daria Werbowy (8): 4,5 miljoen dollar

Daria verdient dikke centen dankzij haar contract bij make-up gigant Lancôme. Daarnaast schitterde daarnaast in campagnes van H&M, Yves Saint Laurent en Versace.

forbes collage lara en carolyn

7. Lara Stone (-): 4,5 miljoen dollar

Zoals gezegd neemt Lara dit jaar de 7e plaats van Doutzen in. La Lara is het gezicht van de CkOne collectie en verschijnt nog steeds in de grootste mode magazines.

8. Carolyn Murphy (10): 4,3 miljoen dollar

Carolyn is net als Kate 37 jaar en het bewijs dat je modellencarrière niet over hoeft te zijn na je 30e. De Amerikaanse beauty heeft een dik contract bij Estée Lauder en poseert ook voor Tom Ford en Tiffany & Co.

forbes collage natalia en candice

9. Natalia Vodianova (7): 4 miljoen dollar

Deze moeder van drie kids stond negen keer op de cover van Vogue. Ook 'doet' ze de campagne van Guerlain's geurlijn. Toch houdt Natalia zich nog het meest bezig met haar goede doel, de Naked Heart Foundation.

10. Candice Swanepoel (-): 2 miljoen dollar

Candice is net als Lara een nieuwkomer in deze list. Ze verdient deze plek dankzij haar contract bij Victoria's Secret, high fashion editorials in de Italiaanse Vogue en campagnes voor onder meer True Religion.

Welke money maker uit de modellenindustrie is jouw favoriet?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top