Fashion

Kristen McMenamy in bikini voor Vogue Italia

Kristen McMenamy schaamt zich duidelijk niet voor haar 46-jarige lijf. En terecht, want ze ziet er prachtig uit in bikini op de cover van Vogue Italia's swimwear bijlage. Deze front page pic en de bijbehorende editorial in de nieuwste mei editie werden door Stevel Meisel -nog zo'n favoriet van de Italiaanse moderedactie- geschoten.

Kristen McMenamy is een eighties topmodel, moeder van drie en deze maand ook Vogue Italia's covermodel voor de speciale swimwear bijlage. Dankzij haar grijze haren, ranke lijf en opvallende lippen bereikt Kristen decennia na haar carrièrehoogtepunt opnieuw de top. Naast deze gig voor Vogue Italia, krijgt Kristen ook regelmatig opdrachten van modehuizen als Louis Vuitton, Calvin Klein en Chanel binnen.

kristen mcmenamy vogue italia cover swimwear bijlage 2011

Kristen zit er quasi-nonchalant bij op de cover van de Vogue Italia swimwear bijlage.

Misschien wel net zo opvallend als de leeftijd van het model en de grote hoeveelheid jonge modellen die Kristen omringen, zijn de lange handschoenen die we in de editorial spotten. Wat deze met bikini's en de zomer te maken hebben, blijft voor ons een raadsel...

kristen mcmenamy bikini editorialI

kristen mcmenamy vogue italia bikini IV

kristen mcmenamy bikini editorialIII

kristen mcmenamy bikini editorialIV

kristen mcmenamy bikini editorialzoveel

kristen mcmenamy bikini editorialzoveel nog een keer

Je zou Kristen wel de muze van de Italiaanse modebijbel kunnen noemen. Dit is namelijk al de zoveelste keer dat ze de cover siert van het blad, of in ieder geval een dikke bijlage ervan. Kristen sluit naar ons idee perfect aan bij de eigenwijze en avantgardistische stijl van het blad!

kristen mcmenamy covers collage


Kristen op verschillende Vogue Italia covers.

Wat vind jij van Kristen's Vogue Italia cover en editorial?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top