Fashion

Asos stopt met photoshop en gebruikt bikini modellen met striae

Het is eigenlijk jammer dat dit in de categorie van bijzonder nieuws moet vallen. Een online retailer die zijn modellen niet langer meer door een beeldbewerker laat airbrushen, maar kiest om de echte lichamen van de modellen te laten zien.

Asos stopt vanaf nu met het photoshoppen van hun modellen in bikini en lingerie en dat levert verfrissend echte beelden op. Zo blijken de modellen namelijk ook voorzien te zijn van striae en cellulitis. Het waren de gebruikers van Twitter die de onbewerkte beelden het eerst opvielen en de reacties waren dan ook allemaal positief. De boodschap van de Twitteraars was direct duidelijk, we houden ervan om echte lichamen te zien. Inclusief striae en hier en daar een putje.

Helaas bleek Asos niet helemaal consequent te zijn in hun nieuwe benadering. De curvy en plus-size modellen werden door de online shop nog steeds allemaal bewerkt met photoshop. Tenminste, zo lijkt het. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat de plus-size modellen die voor Asos poseren helemaal geen oneffenheden hebben.

Striae ontstaat wanneer je in een korte tijd veel in gewicht of spieren aan komt of wanneer je zwanger bent. Het is compleet normaal om dan lijnen in je huid te gaan zien. Deze tekenen van groei zijn een onderdeel van je lichaam en van wie je bent en natuurlijk niks om je voor te moeten schamen. Al deze dingen maken jou de persoon die je bent. Wij zijn in ieder geval helemaal on board met de positieve verandering van Asos!   

Beeld: Asos.com

Deel dit artikel
Back to top