Fashion

Modemagazine viert nieuwe job Carine Roitfeld

Carine Roitfeld heeft na het verlaten van haar troon bij de Franse Vogue, een grote klus bij warenhuis Barneys New York te pakken. Om haar nieuwe baan te vieren, brengt het Poolse tijdschrift Fashion een ode aan de fashionable française. In de editorial zien we twee look-alikes van Carine, in typische Roitfeld ensembles en feestend met buddies Tom Ford en Emmanuelle Alt.

Het is nog maar een maand geleden, dat Carine Roitfeld na tien jaar trouwe dienst wegging als hoofdredactrice van de Franse Vogue. Naast het mysterie rondom haar opvolging (Emmanuelle Alt werd de gelukkige 'troonopvolger'), ontstond er ook een enorme buzz over Carine's volgende baan. Een kleine greep uit de geruchtenstroom: ze zou een Franse Harper's Bazaar lanceren, met Riccardo Tisci modehuis Dior overnemen en voor Tom Ford aan de slag gaan. Niets van dat alles is uitgekomen. Madame Roitfeld vertrekt namelijk naar New York! Daar gaat ze als freelancer aan de slag voor het luxe warenhuis Barneys.

carine roitfeld buiten balenciaga door tommy ton van jakandjil

Carine is door Barneys aangenomen als muze, guest editor én stylist voor de fall 2011 campagne en catalogus. Daarnaast zal ze de etalages van het grote Barneys filiaal aan Madison Avenue inrichten. Fotograaf Mario Sorrenti, met wie Carine samenwerkt voor deze job, maakt bovendien een korte fashion film over de voormalig hoofdredactrice. De modemogul is lyrisch over haar nieuwe baan en de vrijheid die ze nu heeft als freelancer: "Ik kan een muze zijn voor een designer, wat werk doen voor tijdschriften en misschien iets doen zoals met Barneys; maar ik zal altijd mijn vrijheid behouden. Dat is het enige dat op dit moment zeker voor mij is."

Om Carine's nieuwe baan te vieren, publiceert het Poolse magazine Fashion een wat komische editorial met twee Roitfeld look-alikes in de hoofdrol. Vooral de royaal aangebrachte eyeliner en het kapsel zijn spot on. Maar ook de outfits zien er uit als pieces die Carine misschien wel in haar eigen kast heeft hangen. Zo te zien wordt Carine vooral als Vogue hoofdredactrice afgebeeld. Check het Vogue printje op haar t-shirt en de overdaad aan front row uitnodigingen maar!

carine roitfeld tribute collageI

carine roitfeld tribute 500 breed

carine roitfeld tribute collageIII

carine roitfeld collageII

Wat vind jij van Carine Roitfeld's nieuwe klus en de editorial?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top