Fashion

Saskia de Brauw op twee Vogue covers

Die Saskia de Brauw toch. Vorige week vertelden we je al dat deze Hollandse schone met haar androgyne looks de allerlaatste Franse Vogue cover van Carine Roitfeld siert. Alsof dat niet al een major achievement is, kunnen we je nu melden dat ze ook op de cover van de nieuwste Italiaanse Vogue staat! Dan rest ons nog de vraag: welke is het mooist?

Het is de droom van ieder model: een plek op een Vogue cover veroveren. De 29-jarige Saskia de Brauw flikt het kunstje maar liefst twee keer in één maand. En dan te bedenken dat Saskia vanaf haar 16e alleen commerciële modellenklussen in België en Duitsland kon bemachtigen. Een jaar later besloot ze ermee te kappen en schreef ze zich in aan de kunstacademie in Amsterdam. Na haar afstuderen kwam de crea bea zo'n jaar geleden een oude bekende uit de modewereld tegen, die haar aanmoedigde om haar modellenwerk weer op te pakken. Een good call blijkt nu, want het afgelopen half jaar ging het hard met Saskia. Naast haar twee Vogue covers deed ze ook al meerdere klussen voor onder meer Balenciaga en Givenchy.

saskia de brauw cover vogue italia

Topfotograaf Steven Meisel legde de intens kijkende Saskia vast voor de maart editie van Vogue Italia. Het thema van het nummer, dazzling, is duidelijk terug te zien in de shiny outfit die het Nederlandse it-model draagt.

Voor de maart cover van Vogue Paris werden Mert Alas en Marcus Piggot ingezet. Dankzij de dromerige blik van Saskia, de make-up en het speciale filter dat het fotografenduo gebruikte, ziet de Dutch beauty eruit als een filmster uit vervlogen tijden. Gorgeous!

saskia de brauw cover vogue paris

Welke cover van Vogue met Saskia de Brauw vind jij het mooiste?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top