Fashion

Gigi Hadid is een sprookjes prinses voor Vogue Arabia

Voor het allereerst brengt Vogue Arabia haar printversie uit en siert het half Palestijnse topmodel Gigi Hadid de cover voor het blad. Dit is dan ook gelijk Gigi’s  17e  ‘internationale’ Vogue cover.

De carrière van de 21-jarige Gigi  gaat als een trein. Kort geleden stond ze samen met broertje Anwar op de cover voor British Vogue, poseerde ze voor het Chinese Vogue en heeft ze nu inmiddels haar 17e Internationale Vogue cover te pakken namelijk voor: Vogue Arabia.

De Arabische editie is in 2016 gelanceerd en was het eerste digitale magazine van Vogue. Maar vanaf nu brengt het Arabische blad elke maand een printversie uit. Voor het eerste maart issue staat het Nederlands, Palestijnse model Gigi op de cover voor Vogue Arabia. Gefotografeerd door het Nederlandse duo Inez en Vinoodh schittert de prachtige blondine in een sluier vol juwelen en diamanten. Wij op de redactie krijgen er een sprookjes-achtige 1001 nacht gevoel van. Heerlijk! Bekijk de adembenemende foto’s hieronder.



 "Er is geen beter gezicht dan Gigi om de Arabische Vogue te introduceren," aldus de Saudische prinses en hoofdredactuer van het blad Deena Aljuhani Abdulaziz.

Gigi deelde haar vreugde op Instagram en liet weten dat ze trots is op het feit dat ze als half Palestijnse op de cover mag staan. “Being half-Palestinian, it means the world to me to be on the first-ever cover(s) of Vogue Arabia, and I hope that this magazine will show another layer of the fashion industry's desire to continue to accept, celebrate, and incorporate all people and customs and make everyone feel like they have fashion images and moments they can relate to... and learn and grow in doing so."

Vanaf vijf maart is de eerste Vogue Arabia editie verkrijgbaar in het Midden-Oosten (onder meer in Saudi-Arabië, Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten).

Beeld: Vogue Arabia gemaakt door het duo Inez en Vinoodh

Deel dit artikel
Back to top