Travel

6 makkelijke manieren om vrienden te maken als je volwassen bent

Er zijn verschillende redenen waarom je ineens minder vrienden hebt dan dat je zou willen. Je bent verhuisd, je besties hebben ineens andere interesses en doelen in het leven dan jij hebt of contacten verwateren gewoon.

Je had het waarschijnlijk niet verwacht maar als je een beetje pech hebt, overkomt het jou ook. Maar hoe breng je verandering in deze situatie? Wij hebben zes tips voor je waardoor je als volwassene ook gewoon nieuwe vrienden kunt maken.

1. Spreek na werk eens af met collega's
Als je een klik hebt met die leuke co-worker, waarom zou je dan niet eens na werktijd met diegene een hapjes gaan eten of een drankje drinken? Het is een makkelijke manier om nieuwe échte contacten op te doen. Werk je vanuit huis? Overweeg dan op om je mails door te spitten in een leuk koffietentje of een bureautje te huren op een plek waar meerdere mensen werken.

2. Wees niet bang om de eerste stap te zetten
Soms lijkt het lastig om de first move te maken, maar misschien moet je er niet te zwaar aan tillen. Als je het zo gezellig hebt tijdens sporten of een feestje, waarom niet daarbuiten? Stel voor om aansluitend aan de work-out te gaan lunchen, of ervoor, zodat het niet awkward hoeft te zijn en je - als het toch niet gezellig is - lang met elkaar opgescheept zit. Wat is het ergste wat je kan overkomen?

3. Wees sociaal op social media
Hey, het heet niet voor niets social media. Is er iemand die je cool vindt en waar je in het echte leven vrienden mee zou willen zijn? Waarom stuur je niet een berichtje naar diegene. Again: het ergste wat er kan gebeuren, is dat iemand nee zegt. 

4. Probeer nieuwe dingen uit
Ga een nieuwe sport doen, join een kookclub of geef jezelf op voor meet-ups over onderwerpen die je aanspreken. Het is immers de manier om mensen te ontmoeten met gelijke interesses. Vind je het nog steeds moeilijk om mensen aan te spreken? Kies dan iets waar interactie een must is zoals toneelles, een kookcursus of een groepssport. 

5. Sla nooit een uitnodiging af
Vraagt iemand die je eigenlijk maar vaag kent om mee te gaan naar een feestje of iets anders leuks? Sla het nooit af (oké, tenzij je er écht een slecht gevoel over hebt). Hoe fijn je comfort zone ook is - op de bank netflix-kijkend met thee - er is eigenlijk niks leukers dan nieuwe en leuke mensen te ontmoeten.

6. Vraag om een introductie
Ga je verhuizen naar een nieuwe plek en ken je er niemand maar ken je wel iemand die er mensen kent (snap je 'm nog)? Vraag dan om een introductie. Je vriend(in) vindt het vast niet erg om hun connectie aan je voor te stellen en hen te vragen om je wegwijs te maken in je nieuwe omgeving.

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top