Fashion

Nederlandse designers boeken succes in China

De Nederlandse modeontwerpers Daryl van Wouw, MATTIJS, Erik Frenken van Avelon en And Beyond zijn net terug van een twaalf daagse trip naar Shanghai. De designers deden mee aan ''Dutch Fashion Here & Now'', een project om de Nederlandse mode onder de aandacht te brengen in China.

Naast ontwerpers vlogen ook CODE magazine mee, DJ Joost van Bellen, fotografen duo Petrovski & Ramone en HTNK, het recruitment bureau dat veel doet voor de Nederlandse mode. Ze namen zelfs drie net afgestudeerde designers onder hun kielzog, waaronder de talentvolle Floor Kolen, een ontwerpster waar ik al eerder enthousaist over repte op Fashionscene.

Na afloop van de modetrip liep Fashionscene de creative director van CODE tegen het lijf, die de tijd van zijn leven had in deze miljoenenstad. ''Hoe ik het gehad heb? Het was te gek! Wat een overweldigende stad. Voordat ik wegging beschreef een kennis Shanghai als 'New York on Steroids' en dat beeld klopt. De show was zo goed en strak georganiseerd. Meer dan 600 man waren toegestroomd naar het event. Alle pers was er: van vooraanstaande Chinese bloggers tot Vogue en Elle. Na afloop hoorde ik via diverse bronnen dat de Chinezen vooral heel erg onder de indruk was van MATTIJS en And Beyond. MATTIJS' plissé jurkjes matchten perfect met de Aziatische modellen en hoewel And Beyond een vrij duistere show gaf met extreme hoofddeksels, kregen de ontwerpsters echt een daverend applaus.''

Waarschijnlijk vertrekt de hele club volgend jaar weer naar Shanghai voor een tweede Dutch Fashion Here & Now event. Zie hier een sfeerimpressie van de eerste editie. (Amazing pics by Petrovski & Ramone.)

shanghaishanghai drie
shanghai dutch
(Tekst: Fashiontwin Eveline)

Deel dit artikel
Back to top