Fashion

China is boos op Gigi Hadid en wil niet dat ze naar Shanghai komt voor de Victoria's Secret show

Gigi Hadid mag dan de beste bedoelingen hebben, soms doet en zegt ze dingen die niet zo handig zijn als je een bekend persoon bent. Zo zei ze dat haar vriend Zayn half Midden-Oosters is terwijl Pakistan, het land waar zijn vader oorspronkelijk vandaan komt, natuurlijk niet daar ligt. Ook kreeg ze nogal kritiek toen ze Melania Trump nadeed tijdens de AMA's. 

Eerder dit jaar plaatste zusje Bella een video op Snapchat waarop te zien was dat Gigi een koekje oppakte met een Chinees Buddha gezichtje erop en deze probeerde na te doen door haar ogen dicht te knijpen (bekijk de foto hier). Toendertijd waren mensen al not amused en de boosheid daarover is nog niet weg. Toen Gigi bekendmaakte naar China te komen voor de Victoria's Secret show op Instagram, kreeg ze zoveel kritiek daarop dat ze de comments onder de Insta post uit heeft gezet.

Dat hield boze social media gebruikers natuurlijk niet tegen en zij verplaatsten de kritiek naar Twitter. "As a Chinese, we don't welcome racist to China" en "I have reported to the Chinese government, and I hope you can not come to China" zijn een paar van de reacties. 

Ouch! Iemand kwetsen is nooit goed maar China is natuurlijk ook niet heilig als het aankomt op discriminatie (denk bijvoorbeeld aan het ÊÊn kind beleid en het feit dat er een stuk meer jongens dan meisjes zijn daar...).

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top