Fashion

Anorexia wordt Braziliaans model fataal

Na alle ophef rondom de steeds mager wordende modellen waarbij Karl Lagerfeld, Giorgio Armani en Claudia Schiffer ook hun zegje hebben gedaan is er nu opnieuw treurig nieuws te melden. Na het overlijden van het model Luisel Ramos in augustus, is nu het Braziliaanse model Ana Carolina Reston overleden aan de gevolgen van anorexia.

Ana Carolina RestonHet 21-jarige model werd drie weken geleden opgenomen in een ziekenhuis in Sao Paolo omdat zij kampte met nierproblemen. Met een gewicht van slechts 40 kilo (bij een lengte van 1.74) bleken al haar vitale organen door infecties aangetast te zijn. Sinds haar dertiende was Ana actief in het modellenwereldje, nadat ze bij een schoonheidswedstrijd in haar geboortestad Jundiai in de deelstaat Sao Paulo was ontdekt. De Braziliaanse stond onder meer onder contract bij Ford, Elite en l’Equipe, werkte vooral in Europa, China, Japan en Mexico en had onder andere campagnes voor Armani op haar naam staan.

Ana’s moeder deed naar het overlijden van haar dochter een dramatische oproep op de Braziliaanse televisie. Ze richtte zich tot andere ouders en drukte hen op het hart hun kinderen die carrière probeerden te maken als model goed in de gaten te houden, voordat het te laat zou zijn. Het viel haar op dat Ana broodmager terugkwam vanuit China. “Mama, ik heb gewoon geen honger,” antwoordde de brunette altijd als ze te horen kreeg dat ze veel te weinig at. Wanneer je je bedenkt dat Ana op stukjes appel en tomaat leefde, kun je je voorstellen dat ze zichzelf de vernieling in heeft geholpen… De 22-jarige Luisel Ramos kreeg een hartaanval tijdens een show in Uruguay. Er wordt beweerd dat zij voor haar dood al drie maanden teerde op een dieet van niks anders dan sla en frisdrank.

De tragische dood van Ana Reston valt, hoe bizar, samen met een open brief van veertig Britse artsen aan de Fashion Council in hun land. Hierin roepen zij de council op om extreem magere modellen een werkverbod op te leggen.

So, sadly, the story still continues… (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top