Fashion

Nieuw modeprogramma: Holland’s Best Fashion Designer

Fashion op televisie is hot. Na Project Catwalk en Benelux’ Next Topmodel verschijnt er vanaf 25 oktober een nieuw modeprogramma van Nederlandse bodem op de buis: Holland’s Best Fashion Designer.

In het nieuwe programma gaan achttien ontwerpers, verdeeld in negen duo’s, aan de slag om een eenmalige modelijn voor Björn Borg te ontwerpen. De ontwerpers moeten niet alleen kleding, ondergoed en accessoires ontwerpen, maar zich ook bezig houden met de verkoop van de lijn.

De beloning? De winnende collectie gaat direct in productie en komt in winkels door heel Nederland te liggen. Daarnaast ligt er voor de lucky bastards die zich winnaars mogen noemen een cheque van €25.000,- klaar en krijgen ze een shoot in de Grazia.

björn borg ad

Voor de nodige fashion credibility neemt Hilmar Mulder plaats in de jury. De hoofdredactrice van Grazia is dan ook lyrisch over het programma: 'Eindelijk een modeprogramma dat een reële kijk biedt op de creatie van een commerciële modecollectie, leerzaam en entertaining.' Naast Hilmar zijn er ook juryrollen weggelegd voor designer Bas Kosters en Arthur van Rongen, marketing- en communicatiemanager van Björn Borg. Nikkie Plessen neemt de presentatie op zich. Als je nieuwsgierig bent naar alle gossip en backstage ontwikkelingen rondom het programma, kun je Hilmar op Twitter volgen, waar ze live tijdens de uitzendingen allerlei nieuwtjes zal plaatsen.

hollands best fashion designer
Nikkie Plessen en Hilmar Mulder op de set.

Ik ben benieuwd: gezien de juryleden zullen we meer te zien krijgen dan alleen maar felgekleurde boxers, waar het sportieve merk zo bekend om staat.

Dus: Holland's Best Fashion Designer, vanaf maandag 25 oktober wekelijks te zien op RTL 5 tussen 21.30 en 22.30 uur.

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top