Fashion

Amsterdam Fashion Week dag 2: Saïd Mahrouf, Aziz Bekkaoui en Bas Kosters.

Tijdens dag twee van Amsterdam Fashion Week keken wij naar de shows van de sierlijke ontwerper Said Mahrouf en de kleurrijke Bas Kosters. Verrassing van de dag was de Nederlands-Japanse modeontwerper Lisa Konno met haar collectie 'For the Workers'. Bekijk hier onze hoogtepunten van de Amsterdamse modeweek, day 2.

Saïd Mahrouf
Aan Saïd Mahrouf de eer om de tweede dag te openen. Een heerlijk begin van een drukke modedag. Super vrouwelijke, strak gesneden jurken. "Mijn ideale vrouw is super vrouwelijk, elegant maar toch modern. Zo ontwerp ik mijn jurken ook" , aldus Saïd Mahrouf. Mooie strakke sillhouetten die de rondingen van een vrouw complimenteren. De modellen van Marhouf hadden ook gewoon billen! Daar werden we blij van. De jurken van Saïd gaan we zeker terug zien op de rode lopers. Menig celeb zal warm lopen van zijn designs.

Lisa Konno
Aanstormend modetalent Lisa Konno verraste ons met haar fris en fruitige, vrolijke looks. De modellen kwamen kittig de catwalk op lopen vergezeld van een vrolijk deuntje. 'Sweatshops'; klonk er uit de speakers. Het publiek zat vrolijk mee te deinen op de muziek. Op een gegeven moment kwamen we er achter dat het concept van Lisa helemaal niet zo vrolijk was. De eerst zo kleurrijke prints bleken een serieuze zaak te zijn, namelijk afbeeldingen van de fabrieksramp in Bangladesh. De show eindigde met de zin: Geef Goed Door! Lisa Konno showde een collectie met een duidelijke boodschap zonder te schreeuwen. Prachtig!


Lisa Konno Beeld: Team Peter Stigter

Aziz Bekkaoui
Aziz weet hoe hij een show moet geven. De energie spatte er wederom van af. De stukken van Aziz werden afgestyled met majo's en handschoenen met de bekende Arafat print. De titel van zijn collectie is 'United Hearts Now'. Samenbrengen doet hij zeker. Opvallend was ook de keuze van zijn modellen. Geen bekende gezichten maar jonge, frisse snoetjes.


Backstage bij Aziz Bekkaoui... Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene


Backstage bij Aziz Bekkaoui... Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene


Backstage bij Aziz Bekkaoui... Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene

Wij vroegen Branko Popovich, co-founder en directeur Fashionclash, wat hij van de show vond. "Ik vond het leuk! Ik volg Aziz al heel lang. Zijn collectie weerspiegelt echt de diversiteit van de samenleving. Toch heeft Aziz een Dutch design signature. Aziz is echt een Nederlandse ontwerper. Ik vond het ook heel erg fris. Door de casting voelde het bijna aan als een jongere collectie".

Bas Kosters
Bas Kosters ging opzoek naar zijn innerself. Tijdens de seating van de gasten zat Bas Kosters zo'n twintig minuten op een draaiende pilaar in de lotushouding. Kosters weet als geen ander kleur aan de Amsterdamse modeweek te geven. Je wordt er gewoon vrolijk van. Achter ons zaten mensen die duidelijk kaarten hadden gekocht en niet helemaal voorbereid waren op het spektakel wat Bas Kosters voor ze in petto had.

Backstage bij Bas Kosters is het ook een feestje! Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene

Deel dit artikel
Back to top