Fashion

Tentoonstelling met fotografie van Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld is dé bezige bij van de fashion business. Naast zijn werk als designer timmert Herr Lagerfeld al sinds 1987 succesvol aan de weg als fotograaf. Het Parijse museum Maison Européenne de la Photographie komt dit najaar met een tentoonstelling geheel gewijd aan Lagerfeld's fotografie.

Blijkbaar heeft Karl Lagerfeld zóveel creativiteit in zich dat alleen het ontwerpen van de kleding voor Chanel, Fendi en zijn eigen label niet genoeg is. De Modemeister schiet alle Chanel campagnes zelf en hij heeft ook al meerdere fotografieboeken op zijn naam staan. Dat fotografie een grote hobby van Lagerfeld is, is dus een understatement.

lager2 lager1

Het Maison Européenne de la Photographie in Parijs is impressed door Lagerfeld's 'tweede talent' en komt met een overzichtstentoonstelling van zijn fotografie, getiteld 'Karl Lagerfeld: Parcours de travail'. De tentoonstelling bevat portretten, modebeelden, landschappen en experimenteel werk.

lager3 lager4

Afgaande op de modefotografie die we van Lagerfeld kennen, verwachten we vooral veel soberheid, zwart-wit en klassieke schoonheid. De tentoonstelling is van 15 september tot 31 oktober 2010 te bezichtigen, dus boek schnell dat ticket richting Parijs!

Op de website van het museum staat alle nodige info.

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top