Fashion

Modeshow report: nieuw label Sage and Ivy

Donderdag 1 juli was een spannende dag voor Alexia van Engelen. Ze presenteerde in Amsterdam voor de allereerste keer haar modelabel aan het Nederlandse publiek. Fashionscene was erbij om haar zomercollectie voor 2011 vol vrouwelijke items te bewonderen.


Het modelabel Sage and Ivy werd vernoemd naar twee groene plantjes: Sali (bekend vanwege zijn wijsheid) en Klimop (symbool voor eeuwigheid). Dat het duurzame modelabel staat voor vrouwlijkheid was duidelijk te zien. Talloze sierlijke jurkjes kwamen voorbij op de catwalk. Deze varieerden van off-white en zwarte maxi-modellen met felgekleurde bloemen tot pittige cocktailjurkjes. De jurken waren niet allemaal even modern of vernieuwend maar zullen de zelfbewuste vrouw, voor wie Alexia van Engelen ontwerpt, zeker aanspreken.

Naast jurken introduceerde Alexia ook enkele rechtoe-rechtaan broeken, leggings (van leer en met metallic accenten) en diverse hotpants. Die werden gecombineerd met dunne, soepele tops, een T-shirt met print en een leuk bloesje met pofmouw.


Opvallend waren enkele gehaakte kledingstukken, zoals een paarse broek en een wit jurkje. Ook de items die Alexia van namaakleer liet maken, zagen er goed uit. De modeshow werd op een klassieke manier afgesloten met een mooie, zalmroze trouwjurk.

De gasten, die aanwezig waren bij de modeshow, reageerden in ieder geval enthousiast. Nu maar afwachten of er ook geintereseerde kopers zijn. Tot die tijd verkoopt Alexia van Engelen haar kleding online. Haar online webshop zal deze maand openen.

Wat vinden jullie van Alexia’s zomercollectie? Zit er iets bij dat jou wel aanspreekt?Let me know! 

(Tess)

Foto's Peter Stigter

Deel dit artikel
Back to top