Fashion

De populairste kapsels aller tijden

Inderdaad, het is gewoon een begrip geworden: het haar van Jennifer Aniston. Het kapsel waar de actrice 15 jaar geleden tijdens de Friends-periode al mee rondliep, is het populairste kapsel aller tijden geworden!

Miljoenen vrouwen over de hele wereld komen al jarenlang aan bij hun kapper met een plaatje van Jennifer Aniston en de vraag of het precies zó geknipt kan worden. Maar ook het feit dat Jennifer na al die jaren zelf nog niet is uitgekeken op haar kapsel zegt wel wat over deze tijdloze coupe.

Jennifer Aniston

Uit een onderzoek dat werd gehouden door haarwebsite Goody, kwamen naast de verwachte ‘Jennifer Aniston’ nog een aantal populaire kapsels uit de bus rollen.

Het korte koppie dat Meg Ryan draagt in de film Sleepless in Seattle staat op nummer twee en de bronzen medaille gaat naar X-factor jurylid Danni Minogue met haar sluike korte bob.

Meg ryan danni minogue

Andere hooggeëindigde haardrachten zijn de bob van Victoria Beckham (hoe kon het ook anders), het klassieke kapsel van Prinses Diana en het omgekrulde haar van Farah Fawcett.

victoria beckham prinses diana farah fawcett

Wat ons opvalt, is dat de meeste favoriete kapsels, en dan vooral coupes uit de nineties, al jaren oud zijn. Betekent dit dat we bang zijn voor verandering? Of zijn er in die tijd (naast hele foute poedelkapsels) gewoon enorm veel tijdloze coupes uitgevonden?

Wij begrijpen best dat de ‘Jennifer Aniston’ haardracht met veel volume, laagjes en accentuerende lokken langs het gezicht erg gewild zijn. Maar wij wachten op het moment dat Jennifer (hoe jammer ook) van haar troon wordt gestoten om plaats te maken voor een geweldig, hip, nieuw kapsel.

Want ja, de tijdloze Aniston-coupe zal altijd wel blijven bestaan.

(Rosa)

Deel dit artikel
Back to top