Fashion

Sneak preview nieuw ontwerptalent MAF Fashion Battle

Het is bijna zover! Vrijdag 23 april gaat de eerste MAF Fashion Battle van start. Vier Amsterdamse mode ontwerpers presenteren dan 5 tot 10 modecreaties uit hun zelfgemaakte collectie aan de kritische jury. Wij lichten er hieronder alvast twee voor jullie uit.

In totaal zijn er vier voorrondes verdeeld over verschillende plaatsen in Amsterdam, waarbij de beste uit elke voorronde mogen meedoen tijdens de grand finale op 7 november 2010.

De winnaar van de Battle wint de MAF Fashion Battle Award, een fashion pitch bij Amsterdam International Fashion Week, 3 maanden stage als designer bij Coolcat, begeleiding door HandsOn Microkrediet en coaching gesprekken met Willa Stoutenbeek (bekent van Blue Blood), Daryl van Wouw en Glamour. Dat is dus zeeeeeeker de moeite waard!

In deze eerste ronde van de MAF Fashion Battle Oost staan de volgende vier ontwerpers centraal (met alvast een korte introductie van twee van hen):

1. Rosa Blanca

2. NOMI

NOMI is het modemerk van autodidact ontwerper Naomi Rosheuvel. In 2008 lanceerde zij haar Hooded Scarf, een combinatie van een capuchon en een sjaal. Sinds 2010 ontwerpt NOMI creatieve, functionele collecties bestaande uit drie lijnen met onverwachte details. Heritage (batik stoffen vanuit de hele wereld), Basic en On Request. De kleding wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd in Nederland. NOMI laat zich bij elke collectie inspireren door de mensen in haar omgeving, die er van genieten om van elke verkleedpartij een performance te maken.

NOMI NOMI

3. Dalal Yajeb

4. Iris van der Linden

Iris van der Linden is in 2009 afgestudeerd aan de mode academie Artemis te Rotterdam. Zij is net naar Amsterdam verhuisd en ziet deelname aan MAF Fashion Battle Oost als een opstapje om nieuwe mensen te ontmoeten in de mode-, kunst- en muziekwereld. En het is altijd goed als andere mensen je werk beoordelen, aldus Iris van der Linden. Haar collectie laat een klein deel zien van wie zij is als ontwerper, zij is erg divers en richt zich niet alleen op mode, maar ook op alle disciplines ernaast zoals kunst, fotografie en muziek. In september start zij met haar opleiding aan het AHK Docent in Amsterdam om zich verder te ontwikkelen.

Iris van der Linden over haar eigen collectie: "De collectie geeft drie emoties weer (Sadness, Anger en Happiness). Door middel van kleur, textielbewerking en vorm breng ik de emotie naar voren. Jongeren zijn weer toe om hun daadwerkelijke emotie in kleding te verwerken om zo communicatie op te wekken bij mensen. 2010 Power of Emotions!"?

Iris Iris

Nog even alles op een rijtje:

Wat: MAF Fashion Battle Oost

Lounge: 18.30 uur - 19.30 uur

Start shows: 19.30 uur - 22.30 uur

Locatie: CBK, Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam

Ontwerpers: Rosa Blanca, NOMI, Dalal Yajeb en Iris van der Linden

Jury: Merle Deterink, Willa Stoutenbeek, Amanda Rijff, Steven Dahlberg

Dj's: Michael Nunes (Mysteryland) en Smartasz D (MAFB),

Presentatie: Lamia Abbassi

Voor meer info: www.mafb.nl

(Rosa)

Deel dit artikel
Back to top