Fashion

High Heel Parking

Alleen bedoeld voor vrouwen met hoge hakken. Dat is het idee achter deze roze gemarkeerde parkeerplaatsen in Zuid-Korea. Je krijgt bijna het gevoel dat het dragen van hoge hakken een handicap is…

Eerst dacht ik: WOW! Welke geniale vrouwenliefhebber heeft dit bedacht. Oké, ik heb dan geen rijbewijs, maar vriendinnetjes wel en als bijrijder met een hoge hakken tic ben je ook blij met dit soort initiatieven. Maar toen ging ik nadenken… een parkeerplaats speciaal voor jou, alleen omdat jij hoge hakken draagt? Als we heel eerlijk zijn, dan zijn wij het zelf toch die voor de pijnlijke weg kiezen? We hadden ook een paar flatjes aan kunnen trekken op weg naar de supermarkt.

Nee, ik zou mezelf toch best een beetje schamen als ik hooggehakt over de roze markering stap. Waar ik dan wel weer een voorstander van ben, zijn de speciale vrouwenparkeerplaatsen. Deze zie je veel langs Duitse snelwegen. Ook deze parkeerplaatsen zitten dicht bij de ingang, waardoor vrouwen ’s avonds niet lastig worden gevallen door allerlei perverse mannetjes als ze snel even een drankje willen scoren in de winkel van het benzinestation. Kijk, dat is een speciale voorkeursparkeerplaats waard. Wij hakkendraagsters moeten gewoon niet zo zeuren. We zouden er nog verwend van worden ook… (Marieke)

Deel dit artikel
Back to top