Fashion

Gossip Girl stijl

Zusjes Celebscene en Girlscene vertelden er een tijdje geleden al over: Gossip Girl werd van boek tot serie gepromoveerd. Nu heb ik de boeken nooit gelezen maar ik ben volledig verslaafd aan de serie! In Nederland is Gossip Girl nog niet op de buis maar lang leve het world wide web…

Serena in Gossip GirlSamen met vriendinnetje L. is het elke week hetzelfde verhaal: “heb jij de nieuwe Gossip Girl al gekeken!?”. Natuurlijk ben ik altijd de slak van ons 2 en kan zij me steeds lekker maken met opmerkingen over hoe leuk de nieuwe aflevering nu weer is. Ook vandaag zit ik me er al de hele dag op te verheugen: straks op de fiets naar huis, jas plus schoenen uit en hup op de bank met mijn laptop op schoot voor de vers-van-de-pers GG. Heerlijk.

Gossip Girl is niet alleen leuk vanwege de verhaallijnen, ook de aankleding mag er zijn. De styling is geweldig, het speelt in New York: genoeg Sex and the City ingrediënten om fan te zijn toch!? Om je alvast pre-fan van de serie te laten worden moet je echt even het filmpje op de Gossip Girl site kijken. Costume designer Eric Daman (die ook voor SATC werkte) geeft tekst en uitleg over de stijl van Serena en Blair, de hoofdpersonages én fab dressers uit GG. Serena kleedt zich a la Kate Moss, Blair is wat stijl betreft eerder een Audrey Hepburn of Jackie O. Enough talking, tijd om het filmpje te checken!

En, ga jij qua stijl eerder voor Serena of Blair!? (Virginie)

PS In de VS zijn de items uit GG ook erg populair, lees over de jacht op de grijs suède knielaarzen van Serena

Beeld: Patrick Harbron/ The CW

Deel dit artikel
Back to top