Fashion

Catwalk valpartijen Top 5

Vanaf vandaag is Fashion Week season weer volop geopend. De kick-off is as we speak in New York, daarna gaan we op de 15e fast forward naar Londen, vervolgens slaat het fashion circus haar tenten op 22 september in Milaan, om de hele boel met een big bang vanaf de 30e in Parijs af te sluiten. Vandaag is dus een mooi moment om een beetje in te komen voor al het catwalk spektakel!

Dankzij de online versie van New York Magazine heb ik een top 5 catwalk valpartijen voor je gevonden, absoluut goed voor een goede lachsessie… Bekijk hieronder de filmpjes en foto’s van de acties die de lijst hebben gehaald.

1. Jessica Stam bij Chloé, AW 2006. Een typisch gevalletje van zo-heb-je-in-je-ergste-dromen-al-diverse-malen-je-entree-gemaakt-bij-een-belangrijke-presentatie/feest/eerste dag-op-werk. Je ene been haakt de ander, je valt plat voorover en je voorhoofd komt uiterst onaangenaam in aanraking met de vloer… Jessica Stam overkwam het op de catwalk! Je denkt even dat ze huilt maar nee: ze lacht, en hoe! Oprecht lachend is ze nog veel mooier dan je dacht…

2. Milana Bogolepova bij Dior, Resort 2008. De combi stiletto sandalen en zwemkleding bleek een beetje teveel voor dit arme model. Ze ging niet 1 maar 2 keer naar de grond! Officieel was de verklaring dat de hakken te hoog en wiebelig waren maar als we de geruchten mogen geloven was het eerder te danken aan alle champagne die voor de show genuttigd was!

Catwalk valpartij bij Dior Resort 2008 van Milana Bogolepova.

3. Elise Crombez bij Proenza Schouler, SS 2007. Het is eigenlijk een ontzettend gevaarlijk beroep, model zijn. Zolang je niet voor een designer à la Daryl van Wouw loopt (lees: sneakers!) moet je vrijwel altijd vrezen voor je enkels, voeten en benen. Hoe hoger en onmogelijker de heels, hoe groter de kans op valpartijen. Dit ondervond ook  Elise Crombez. Ze viel voorover, landde op haar handen (die polsen lopen dus ook risico) en besloot de pumps maar gelijk uit te trekken. Good thinking!

Catwalk valpartij bij Proenza Schouler SS 2007 van Elise Crombez.

4. Kamila W. bij Vivienne Westwood, SS 2007. Deze hilarische Bambi-like valpartij heb je al eerder op Fashionscene kunnen zien, maar voor de gegarandeerde lach-kick plaats ik het filmpje gewoon nog een keer! Bedenk: het eerste valletje is nog niks vergeleken met de dronken-lor-dans aan het einde…

 

Catwalk valpartij bij Marc Jacobs 2007 van Iekeliene Stange.

5. Iekeliene Stange bij Marc Jacobs, Sprint 2007. Een model van eigen bodem sluit deze top 5 en deze ranking heeft ze vooral te danken aan haar slimme optreden. Wat te doen bij een giga gladde catwalk en dito sandaaltjes!? Juist: uittrekken die hap en verder op blote voeten! Iekeliene snapt het!

Uitgelachen!? Laat me dan eens weten of jij de catwalk op zou durven! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top