Fashion

Anna Wintour te goed voor Parijs?

De Fashion Week periode is weer bijna aangebroken en daarmee dus ook de onafgebroken periode waarin ik treurend, smachtend en in zelfmedelijden zwelgend vanachter mijn computer alle shows volg. Waarom zit ik daar niet!? Omdat de hele wereld ook op een plekje aast en ik helaas in fab fashion land een kleine no-no ben? Maar ik heb een opening gezien: er is een plaatsje vrijgekomen bij de shows, en niet zomaar eentje. Front row!

Anna Wintour: niet naar Parijs Fashion WeekWhat’s the case!? Vogue headmaster Anna Wintour heeft besloten wel New York, Milaan en Londen aan te doen maar Parijs over te slaan. Ja, je leest het goed. De shows van YSL, Dior en Louis Vuitton laat mevrouw aan haar voorbij gaan. Mijn better half schreeuwde meteen uit dat ze vast ruzie heeft met Carine Roitfield, hoofdredacteur Vogue France, maar dat is tot op dit moment nog niet bevestigd… Opgegeven reden voor haar boycot van de Parijs Fashion Week? “Helaas is ze niet in staat om zowel Milaan, Londen als Parijs te bezoeken,” aldus een woordvoerder van Vogue. “Ze moet terug naar New York voor het blad.” Hmmm, interessante verklaring vind je niet!?

Anna W. doet voor het eerst sinds februari 2006 Londen weer aan tijdens de Fashion Week en ze heeft daar meteen ook allerlei verplichtingen. Wintour zal spreken tijdens de herdenkingsdienst van Isabella Blow en er staat een presentatie voor de British Society of Magazine Editors op de agenda. Parijs komt alleen in aanmerking voor een vluchtige go-see waarbij de fashion queen een preview krijgt van de nieuwe collecties.

Goed, waar kan ik me aanmelden om de plekken van miss W. in Parijs over te nemen!? (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top