Fashion

Fashion fight

Enige tijd geleden kwam ik tot de constatering dat ik niet zo goed ben in het bijwonen van ruzies. Laat staan in het zelf ruziën. Ik ben juist eerder de vredesduif die probeert meningsverschillen te omzeilen of die bij heftige discussies het onderwerp van gesprek heel soepel probeert te veranderen. Dus als het aan mij ligt, is ook die mini-oorlog tussen modejournaliste Cathy Horyn en Giorgio Armani en Dolce & Gabbana snel verleden tijd!

Dolce & Gabbana: "Tot nooit meer ziens Cathy!"De Italiaanse designers zijn helemaal klaar met de fashion reporter van de New York Times. De journaliste in kwestie zou zo kritisch zijn geweest over de collecties van Armani en D&G dat de ontwerpers bijna op exploderen stonden. Consequenties van de kritiek van Cathy Horyn is dat de designers haar de toegang tot hun shows hebben ontzegd… Dat betekent dat die uitnodiging die nu overblijft best richting mijn adres kan toch!?

Armani is woest vanwege de niet mis te verstane omschrijving van Horyn. De broeken zouden “zo lomp en slecht-zittend zijn als joggingbroeken”, en daar was meneer het natuurlijk totaal niet mee eens. “Ik accepteer kritiek maar geen stupiditeit,” aldus de briesende designer. “Wat zij publiceert, is volslagen onzin… Zij heeft het recht te schrijven, ik heb het recht haar toegang te weigeren.” Dolce & Gabbana stelden ook de aanwezigheid van de journaliste niet langer op prijs. “Seizoen op seizoen boort ze ons de grond in met destructieve kritiek. Ze is zelfs zo ver gegaan ons boeren te noemen,” geeft het duo aan. “Hoe kunnen we anders reageren dan te zeggen: ‘Blijf toch thuis’?”

Ach ja, volgens mij kunnen de modeheren best anders reageren. Wat dacht je van je er lekker niks van aantrekken!? Of de volgende collectie in het boerenthema doen? Of joggingbroeken opnemen in de collectie?? Wat stelt zo’n ‘luizige’ journalist nu voor als je al zoveel bereikt hebt? Je laat je toch niet zo gigantisch opfokken door de mening van 1 persoon!?

Gewoon tot 10 tellen en vrolijk doorgaan met waar je goed in bent: ontwerpen! Niet iedereen hoeft het mooi te vinden… (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top