Fashion

Gekleurde jeans: how to?

Mijn better half schreef er gister al over; de alle-kleuren-van-de-regenboog-jeans zijn de talk of the town. Ik ben helemaal voor de felgekleurde skinny’s maar je moet wel zorgvuldig te werk gaan wanneer je het goed wilt doen. Lees daarom even onderstaande tips door voordat je gaat voor het ‘rood, wit, blauw, ik hou van jou’…

Met een knalgele, felblauwe of überrode broek trek je de aandacht nou eenmaal met je gehele onderlichaam. En dat kan heel goed uitpakken maar soms is het handig om een paar kleine dingetjes op elkaar af te stemmen, zodat je niet een zuurstok lijkt die strak in zijn plasticje zit.

Ga je voor deze kleurige skinny!?- De gouden regel voor alle jeans is: ze moeten goed passen! Zorg dus ook bij de waar-is-mijn-zonnebril gekleurde jeans dat ze niet zo retestrak zitten dat de lovehandles er uitfloepen of dat in dat geval je top wat wijder en langer is. De ik-ben-een-rollade-look is niet helemaal datgene wat je na wilt streven toch!?

- Kijk uit met bepaalde kleurencombi’s. Gele broek met zwarte top maakt je een Maja de Bij, in rood met bruin lijk je net een modderworstelaar.

- Pas op voor over-accessorizing! Leuke armbanden of fijne flatjes oké, maar je jeans is al je fashion statement item dus denk aan de gouden moderegel ‘less is more’. Je wil om de juiste redenen opvallen, zoals lekker uitdagend gekleurde jeans, en niet omdat je eruit ziet als een kerstboom.

- Wil je wel kleur aan je benen maar moet je nog een beetje inkomen!? Draag dan een extra lange tee, leuk mini-jurkje of tuniek over je jeans. De soms lastige zone van buik-billen-bovenbenen is zo nog bedekt en voorkomt mogelijke twijfels over je keuze voor de bright & shine broek.

Laat die regenboog-zomer maar komen! Stuur jij een foto van jouw combi naar info@fashionscene.nl? (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top