Fashion

Arnhem Mode Biënnale 2007

Voor iemand die net een dagje terug is van een maandje relaxen in Indonesië en zich alweer op kantoor bevindt, is dit precies wat nodig is voor een cheer-up boost; het programma van de tweede Arnhem Mode Biënnale. Iets om naar uit te kijken! (Ja, ik ben een echte drama queen…)

Arnhem Mode Biennale 2007Arnhem staat de hele maand juni geheel in het teken van mode, ‘happy fashion’ om precies te zijn. De allereerste Mode Biënnale overtreffen was zeker een van de doelstellingen van de opvolger, want het is zeker eentje to spread the word!

Wie o wie behoren tot de line-up van het evenement? Think big met namen als John Galliano, Viktor & Rolf, Maison Martin Margiela, Basso & Brooke, Rodarte, Lanvin en, mijn persoonlijke favorieten, Henrik Vibskov en Cassette Playa. In totaal vullen er 40 labels het programma op, variërend van exposities, voorstellingen, workshops, films, modeshows, publicaties en symposia.

Verschillende locaties in Arnhem worden omgetoverd tot tijdelijke mode trekpleisters, velen toegankelijk voor iedereen. Verwacht onder andere een never ending catwalk dwars door de straten van de binnenstad en buitententoonstellingen. Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem presenteert de hoofdtentoonstelling van het Mode Biënnale in een sprookjesachtige sfeer. In het Rietgebouw van ArtEZ kunnen internationale masterstudenten modevormgeving terecht voor workshops. Ontwerpers van de nieuwe generatie staan in de spotlights in de Steenfabriek.

Hierbij nog een newsflash. In juni lanceert het Arnhem Fashion Biënnale een unieke collectie. De lijn bestaat uit 10 jurken die door een selectie van deelnemende ontwerpers worden ontwikkeld tijdens de modebiënnale 2007. De gehele maand juni is deze collectie te koop in de biënnale winkel in de Steenfabriek, Colette in Parijs, The Pineal Eye in Londen, Appartment in Berlijn en Opening Ceremony in New York.

Ik adviseer je om snel naar onze Winnen rubriek te gaan om kans te maken op kaartjes voor het Arnhem Mode Biënnale 2007!

Kijk voor meer informatie op www.arnhemmodebiennale.nl. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top