Fashion

Vivienne Westwood: 36 years in Fashion

Fashion is voor haar ‘een baby die ze ooit had opgepakt en nooit meer terug heeft gelegd’. Zo opvallend als haar uiterlijk is, zo eyecatching zijn haar collecties. Vivienne Westwood is een icoon, dus een tentoonstelling ter ere van de Britse ontwerpster is een logische zet.

Vivienne Westwood SS07

De expositie, georganiseerd door het Victoria & Albert Museum in Londen, doet een internationale tour en reist al een tijdje de hele wereld over met Westwood’s creaties uit haar 40-jarige carrière. Historische kostuums zijn altijd haar inspiratie geweest wat duidelijk terug te zien zijn is in haar collecties, zoals de uitdagende korsetontwerpen. De roodharige designer gebruikt haar kleding vaak om statements te maken, provoceren doet ze maar al te graag. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 150 items, allemaal uit Vivienne’s persoonlijke archieven en V&A’s collectie.

Klinkt Vivienne Westwood: 36 years in Fashion als een expositie waar je o-zo graag naartoe wilt gaan? Dan zitten we op dezelfde oorfrequentie, maar helaas is de expo nog alleen maar in het Fine Arts Museums of San Francisco te bewonderen. De tour heeft al stops gehad in Londen en Düsseldorf, de dichtstbijzijnde bezoekadressen.. Wie o wie is geweest? Ik ben namelijk erg benieuwd hoe het was.

En als iemand het geluk heeft om nu in San Francisco te zitten, ga alsjeblieft en maak niet dezelfde fout als ik! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top