Fashion

Milaan Fashion Week update II

It’s a wrap. Milaan Fashion Week zit erop, het gehele modecircus heeft zich verplaatst naar city of love, Parijs. Maar zoals beloofd bij de eerste update vanuit Milaan; hierbij nog een tweede verslag van enkele shows in de Italiaanse modestad, met Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferré en Jenny Packham in de hoofdrol…

Dolce & Gabbana

Van tevoren was er al veel media-aandacht voor de show van Dolce & Gabbana, Gisele zou namelijk zo’n 6,5 kilo aangekomen zijn om zo voor de twee ontwerpers te ‘mogen’ lopen. Miss Bündchen zit normaal gesproken onder het minimum BMI dat in Milaan gold voor de modellen, en ook dit topmodel moest zich aan de regeltjes houden. Wel of geen extra pondjes voor Gisele (oordeel zelf), de show van Dolce & Gabbana was over-de-top spectaculair. Ik heb 2 letter voor je: S en M… Sexy was altijd wel het sterke punt van het duo maar ze hebben voor AW 07/08 hebben ze er nog een flinke scheut kinky aan toegevoegd. Geplooide metallic jurkjes, bij het middel ingesnoerd door een breed metalen korset, met zweepjes en kettingen als accessoires, spray-on gouden tops met een sieraad op beide tepels, mega doorzichtige, huidskleurige chiffon jurken met een glinsterend laagje stof eronder (en scheen er nou een metalen kuisheidsgordel doorheen?), metallic oogmaskers, latexlook jurkjes… Seks en in-your-face glamour spatte van de catwalk af. En natuurlijk waren er ook iets minder kinky/see-through ontwerpen; een mannenpak, geweldige jassen, zoals bijvoorbeeld de satijnen pofparka, een hoge taille seventies broek en een aantal ‘nette’ trenches. Maar laten we eerlijk zijn: Dolce & Gabbana rockt natuurlijk vooral door de stoute en over-de-top designs, voor degelijke ontwerpen moet je niet bij dit Italiaanse tweetal zijn!

Gisele voor Dolce & Gabbana AW07/08Dolce & Gabbana AW07/08
Dolce & Gabbana AW07/08Dolce & Gabbana AW07/08
Dolce & Gabbana AW07/08Dolce & Gabbana AW07/08

Gianfranco Ferré

Voor de AW 07/08 collectie heeft Ferré als uitgangspunt androgynie genomen. De show trapte af met slungelige zwarte en marineblauwe mannenpakken waarbij er steeds vrouwelijker overcoats verschenen. Wijde mouwen, grote revers en dito strikken waren hierbij sleutelwoorden. Het silhouet van de jassen liep vervolgens over in een soort kimono’s waarbij naturel kleuren als zwart, beige en wit een hoofdrol spelen. Sportieve, luxe parka’s, hier en daar afgezet met bont (foei, neem een voorbeeld aan Miuccia Prada die sinds kort voor nepbont gaat) en een serie van grote, wijde vesttruien sloten de casual wear af. Ferré heeft voor zijn avondlijn duidelijk voor het groots, grootser, grootst effect gekozen. Piefpafpof-jurken en rokken, waarbij zwart overheerst, en elegante A-lijn avondjurken in zwart, goud en zilver. Dikke A+ voor de metallic skinny’s en eenmalig model Skin!

Gianfranco Ferré AW07/08Gianfranco Ferré AW07/08
Gianfranco Ferré AW07/08Gianfranco Ferré
Gianfranco Ferré AW07/08Skin voor Gianfranco Ferré AW07/08

Jenny Packham

De films House of Flying Daggers en Crouching Tiger Hidden Dragon vormden de inspiratiebronnen voor deze ontwerpster. Resultaat? Een oosterse versie van ‘take me to the tropics’, compleet met pauwveren, vlinderborduursels, lots of beads en glitter, glitter en nog eens glitter. En dan heb ik het nog niet eens over het eyepoppin’ kleurenpalet! De girlie look overheerst, met veel, dan wel niet strapless, mini-jurkjes. En om het geheel niet te zoetsappig te laten worden is hier en daar een model in een bikerjack of leren trenchcoat gehuld. Packham koos voor veel verschillende materialen, zoals satijn, chiffon, metallic leer en de wetenschap dat zij ook voor gevarieerde prints ging, maakt deze collectie veelzijdig. Niet allemaal even leuk maar de punky girlie mix is wat mij betreft een goed ingeslagen weg. (Met dank aan topstylist Patricia Field!?)

Jenny Packham AW07/08Jenny Packham AW07/08
Jenny Packham AW07/08Jenny Packham AW07/08

Tot zover Milaan Fashion Week AW07/08, fast forward naar Parijs! (Virginie)

Beeld: vogue.co.uk en style.com

Deel dit artikel
Back to top