Fashion

Oscar fashion

Nog 5 nachtjes slapen en dan is het weer zover. Hét event voor de internationale filmbizz met alle regisseurs, acteurs, actrices, filmbonzen, scriptschrijvers, et cetera. En natuurlijk ook een moment waar filmaddicts reikhalzend naar uitkijken… De Oscaruitreiking. Ik ben zelf ook mega nieuwsgierig wie de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis mogen nemen maar ik ben natuurlijk ook benieuwd naar de rode loper show. Wie draagt wat en do they pull it off?!

Made for Each OtherDe Academy Awards worden 25 februari voor de 79e keer uitgereikt. Jammer genoeg heeft onze Nederlandse inzending Zwartboek de cut niet gehaald maar dat mag de pret niet drukken. Hier bij Fashionscene zijn we natuurlijk erg benieuwd of bijvoorbeeld Devil’s Meryl Streep de heavyweight categorie ‘best actress in leading role’ met Penelope Cruz (Volver), Helen Mirren (The Queen), Kate Winslet (Little Children) en Judi Dench (Notes on a Scandal) zal winnen en of Patricia Field met de prijs voor ‘best costume design’ aan de haal gaat.

Maar voor iedereen die net als ik the day after alle glam sites afspeurt voor snapshots van de aanwezige sterren en een kleine na-verkiezing houdt voor best & slechtst geklede Oscarganger een kleine tip. Een boekentip welteverstaan. Bronwyn Cosgrave, die de Oscars vaak versloeg voor de Britse Vogue en de BBC, heeft eind 2006 een boek uitgebracht over de rode loper fashion tijdens de Academy Awards. Alle verhalen achter de jurken, backstage roddels, partnerships tussen actrices en designers, nooit eerder onthulde schetsen van Oscarjurken, vintage foto’s… Made for Each Other neemt je mee terug naar de allereerste Oscaruitreiking in 1929 tot en met vandaag.

Kortom: een must have voor iedereen die, net zoals ik, houdt van rode loper fashion! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top