Fashion

ONE SWEATER

De rust is weer enigszins weergekeerd in het Fashionscene hoofdkwartier… BREAD & butter Barçelona, AIFW, BBB at Kraftwerk. De Fashionscene crew draaide overuren en liep tegen het probleem aan dat we niet over de superpower beschikten om ons te vermenigvuldigen en dus op meerdere plekken tegelijk konden zijn. Heel jammer, want we hebben hierdoor de expo van Antoine Peters gemist, omdat we ons toen moesten melden op de hoofdstedelijke luchthaven, voor ons tripje naar Berlijn. Gelukkig bestaat er dan nog zoiets als persbureaus die zo lief zijn om ons van de nodige info voorzien!

A-lijn jas Ready-to-be-Elegant

Overgooier Ready-to-be-Elegant

In zijn Fashionscene interview deed Antoine al uit de doeken wat zijn ‘A SWEATER FOR THE WORLD!’ project inhield; een 2-persoonstrui met als doel om zoveel mogelijk verschillende mensen (2 tegelijk) er zich in te laten fotograferen. In het Oosterlijk Meterhuis op het Westergasterrein was er een ‘expo’ te bewonderen van het resultaat van A SWEATER FOR THE WORLD! on TOUR - waarbij de trui een kleine Europese rondreis heeft gemaakt. Maar als je dacht dat het gewoon een tentoonstelling was; wrong! De minicollectie Ready-to-be-Elegant vormde de expo, uitgestald op poppen tussen een zee van kleine ‘A SWEATER FOR THE WORLD!’ foto’s.

De bijzondere collectie van Antoine is gemaakt van een en dezelfde print, namelijk die van de kleine foto’s met allerlei duo’s in de 2-persoonstrui. Door de collectie te bekijken kon je de serie foto’s van het ASFTW! project zien en door de foto’s in de print te bekijken zag je de ontwerpen van de minicollectie. Smart thinking, right?! En over de ontwerpen heeft Antoine ook vast wat nachtjes geslapen; sommige designs kunnen maar liefst op vier manieren gedragen worden (bijvoorbeeld binnenstebuiten). Tops, jurkjes (kort & lang), overgooier, overall, kokerrok, legging en A-lijn jas (definitely my favourite!) vormen de minicollectie.

Het was al jammer dat we er niet bij konden zijn, maar nu ik weet dat je live op de foto kon in de 2-persoonstrui baal ik helemaal… Ik wil ook inwoner worden van de ASFTW! hoofdstad! (Virginie)

 

Deel dit artikel
Back to top