Fashion

Soïa Kyo

Warm, koud, nat, droog… Ik snap echt helemaal niks meer van het weer in dit kikkerlandje. Wat voor weer het vandaag gaat worden? Wie het weet mag het zeggen! Ik lijk er in ieder geval een neusje voor te hebben om het steeds verkeerd in te schatten.  Of heb ik gewoon niet de juiste exemplaren aan mijn kapstok hangen? Misschien wordt het tijd om mijn jassencollectie met iets meer aandacht samen te stellen.

Kort-snel-aanschiet-jackie? Check. Trenchcoat? Check. Leren jas? Check. Baseball jack? Check. Conclusie: vooral de echt-warme-maar-niet-meteen-slaapzakeffect-jas ontbreekt nog. Gelukkig heb ik net op het web weer genoeg inspiratie voor een leuke oplossing opgeduikeld. Het Canadese Soïa & Kyo doet jassen, op een fab chique manier. Ze hebben zich hierbij vooral door het vintage gebeuren laten inspireren en dat leverde een handjevol wanna have winterjassen op. Trenches, militaire details, jaren ’60 stijl, asymmetrische cuts, oversized knopen, aparte kragen…

Soïa Kyo

Too bad, een trip naar Canada/VS staat voorlopig niet op de planning. Hopelijk hebben ze dichter bij huis ook dit soort warme én stylish jassen! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top