Fashion

One to watch: Emma Bell

Net afgestudeerd aan de University of Westminster is Emma Bell een nieuwkomer in de ‘one to watch’ rubriek. Met haar afstudeercollectie “Charvas, Trailer Trash and Trinkets” pakte de Heatherette-fan flink uit. Keywords? Cartoonish, kitsch en lekker ordinair!

Spandex overheerste tijdens de Graduation Fashion Week de catwalk bij Emma Bell. Spandex leggings, tops, balletpakjes… Als het maar strak, kleurig en glimmend is! Haar inspiratie is een mix van Amerikaanse trailer trash, Harakuju chicks, seniele omaatjes en My Little Pony. Klinkt erg aantrekkelijk toch?

Emma verwerkt in haar designs ongebruikelijke materialen, zoals vinyl print tafelkleden, hologram disco-lycra en gekke theedoeken. Dat is nog lang niet raar genoeg natuurlijk, hier bovenop komt er nog een topping van kitsch accessoires en versiersels in de vorm van plastic voedselspeelgoed, Russische poppetjes, snoepjes, religieuze bedeltjes en rozenkransen.

Grappige, zoetsappige trashy fashion; Emma Bell ten voeten uit. En darlin’ Emma valt goed in de smaak: ze is in the running voor twee UK Urban Fashion Awards

Charvas, Trailer Trash & Trinkets by Emma BellCharvas, Trailer Trash & Trinkets by Emma Bell
Charvas, Trailer Trash & Trinkets by Emma BellCharvas, Trailer Trash & Trinkets by Emma Bell

We’ll keep a close watch! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top