Fashion

Nooka

Waar slaapverwekkende wiskundelessen wel niet goed voor zijn. In 1997 kreeg oprichter Matthew Waldman een flashback naar zijn wiskunde uurtjes op de middelbare school, terwijl hij staarde naar een grote klok aan de muur. Toen besefte de ontwerper dat de opties erg beperkt waren op het gebied van time display ontwerpen: een nieuwe uitdaging die hij gelijk op zich nam.

En zo werd Nooka geboren, een opvallende horlogelabel dat afwijkt van de doorsnee tikkende accessoire ontwerpen. Door de aparte modellen is het simpelweg niet een kwestie van kijken hoe de kleine en de grote wijzers staan: klok kijken op Waldman’s manier. De ontwerper gebruikt liever stippen en staafdiagrammen om te checken hoe lang het nog duurt voordat die *^&%$ bus eindelijk eens komt. Toch heeft hij ook ‘normale’ horloges in zijn collecties verwerkt.

Nooka ZEN-HNooka ZUB 20 ZENV

De Amerikaanse designer speelt ook graag met de uitstraling van Nooka. De verzameling bestaat uit superstrakke, ultramoderne Knightrider-achtige modellen met krokodillenleer, maar je vindt er ook speelse rubberen horloges in vrolijke kleuren, de Nooka Zub’s (mijn persoonlijke favoriet).

Kijk voor meer informatie op de site van Nooka. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top