Fashion

Zomaar een dag tijdens de Milaan Fashion Week!

Voor iedereen die niet gezegend is met een full acces pas voor de Milaan Fashion Week: hierbij een overzicht van een lange dag Milanese catwalks...

Marni Spring 2007

Marni

Jurkjes uit 1 stuk met rechte hals of v-hals overheersten de catwalk. Velen werden daarbij opgesierd met brede riemen boven de taille. Door het simpele kleurgebruik van olijf, wit, blauw en kaki kwam de nadruk vooral op de vorm van de designs te liggen. Hier en daar zag je ook de inspiratie vanuit de sport doorsijpelen: leggings met dikke strepen en sportieve vestjes met ritsen. Verder was er een oud-Hollandse eyecatcher: de Van Gogh hobo hoed.

Etro

Pak mijn hand en ga met me mee In-A-Gadda-Da-Etro, waar waterige kleuren als geel, bruin, wit en zwart in elkaar overlopen en oversized paisley onder houthakkersmotiefjes vandaan piepen. Hippie jurken tot aan de grond met bloemetjesmotief en strakke colbertjes plus bijpassende skinny broeken wisselden elkaar af, waarbij opvalt dat ook bij deze show het harde geel terug komt met zwart en wit, in combinatie met metallic glans en schittering.

Etro Spring 2007
Moschino Spring 2007

Moschino

Overalldeed de look bij Moschino denken aan een jong meisje die in de jaren zestig op weg is naar haar eerste baantje. Ietwat truttige combi’s van korte mantels met handschoentjes, waarbij de lipstickrode varianten echt van de catwalk knalden. Het was niet all work and no play, a dazzling baggy tee over een legging is de ultieme party outfit. Of anders de little black dress inclusief strik!

Prada

Kort, korter, kortst. Fijne kleurige ‘speelpakjes’ domineerden de show van Miuccia’s hand. Fleurige mini T-shirtjurkjes met riem om het middel, twenties sjaaltjes om het hoofd en kleuren als sage, olijf, zwart, donkerbruin, paars en oranje passeerden de revue. Opvallend waren de accenten in de vorm van rugzakbandjes, zowel bij de satijnen smokings als tunieken.

Prada Spring 2007
Bottega Veneta Spring 2007

Bottega Veneta

Lichtroze en safari-achtige beigetinten gaven de uitbundige jurken van Bottega Veneta een wat lievere uitstraling. Wijde katoenen tops werden gecombineerd met makkelijk zittende shorts; zo kun je stylish de bush bush in! De afwerking van de ontwerpen is tot in de puntjes verzorgd, vooral de mooie halslijnen én de zakken in de jurken springen in het oog.

Misschien moet ik toch voor de volgende keer eerder lijntjes uit gaan gooien bij sponsors van de fashion week. Dan kan ik een real life report verzorgen! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top