Fashion

Be Cointreauversial

Het is geen logische link, maar dat geeft het meestal die special touch. Cointreau en Getty Images presteren: 'Be Cointreauversial', een wereldwijde tentoonstelling als ode aan vrouwelijke stijliconen van toen en nu.

Madonna door Daniel Smith   Marilyn Monroe en Jane Russell door Murray Garrett

Foto’s van onder andere Madonna, Prinses Diana, Brigitte Bardot, Naomi Campbell, Audrey Hepburn, Sarah-Jessica Parker en Sienna Miller hangen in de ModeMuseum (MoMu) van Antwerpen. Unieke stijl, flair en originaliteit. Dat is wat deze vrouwen hebben volgens Cointreau en Getty Images. De fotocollectie laat verschillende kanten zien van de iconen, van spontane snapshots tot perfecte strike-a-pose foto’s en van zwart/witte klassiekers uit de vorige eeuw tot hedendaagse kiekjes. Werken van onder andere Dave Benett, Terry Fincher, Bert Hardy, Terry O’Neil, Daniel Smith en Justin de Villeneuve behoren tot de Be Cointreauversial expositie.

“Er wordt mij vaak gevraagd wat een vrouw ‘cointreauversial’ maakt. Wij verstaan hieronder een vrouw die niet alleen trendsettend, opvallend, levendig, stijlvol, en zelfverzekerd is, maar ook nog eens charismatisch, uitdagend, intrigerend en gepassioneerd. Toch blijft de ‘cointreauversial’ vrouw benaderbaar en een echte vriendin voor haar vriendinnen, ” aldus Matthijs van Zanten, brand manager Cointreau in Nederland.

Be Cointeauversial kun je tot en met 8 oktober 2006 bekijken in MoMu, daarna zul je naar Hongkong toe moeten gaan voor de fototentoonstelling. Hoogstwaarschijnlijk komt het ook naar Nederland toe in 2007.

Iedereen houdt toch van cocktails en Marilyn Monroe!? (Nana)

Deel dit artikel
Back to top