Fashion

Still in the running

Doo-Ri herfst/wintercollectie 06/07
De nieuwe generatie fashion talenten binnen de Amerikaanse landsgrenzen kunnen een gooi doen naar deze nummer 1 spot van het CFDA/ Vogue fonds. In de lijst genomineerden vind je onder andere Milla Jovovich en Carmen Hawk voor Jovovich Hawk, Doo-Ri Chung voor Doo-Ri, Georgina Chapman en Keren Craig voor Marchesa en accessoires designer Devi Kroell.

Het fonds is drie jaar geleden opgericht en wordt niet alleen gesteund door Vogue. Ook Barneys New York, Coach, Juicy Couture, Kellwood Co., Nordstrom, Theory en Gucci doen een duit in het prijzenzakje. Naast het fijne geldbedrag krijgt het bedrijf/label van de winnaar een jaar lang begeleiding en ondersteuning. De twee runners-up hebben ook niets te klagen, met een prijs van 50.000 dollar kun je ook best leuke dingen doen!

In het selectiecomité zaten onder meer Anna ‘ik heb fashion echt als enig doel in mijn leven’ Wintour en Oscar de la Renta. Winnaars uit het verleden, Proenza Schouler duo Lazaro Hernandez en Jack McCollough, hebben hun voordeel met het fonds kunnen doen.

Feit blijft, met talent alleen kom je er niet… Een flink spaarvarken blijft ook echt een must have! (VM)

Deel dit artikel
Back to top