Fashion

Kiss me!

Kiss me
Behalve dat het natuurlijk gewoon lekker is, schijn je van een flinke zoenpartij vet te verbranden, je weerstand te verhogen en te ontstressen… Tijdens het (hevige) zoenen gaat je hartslag omhoog en kan je vetverbranding zelfs verdubbelen! Je weerstand kan bovendien verhoogd worden doordat je speeksel uitwisselt, waarbij de bacteriën van je zoenpartner zelfs gaatjes zouden kunnen voorkomen. True or false; persoonlijk heb ik dit soort motivaties niet nodig.

Maar de Japanse wetenschap komt nu met een bijzonder nieuwtje op de proppen. Recent onderzoek wees uit dat een passionele zoen van minstens een half uur de symptomen van hooikoorts doet verminderen. Door de zoen zou de productie van histamine, het stofje dat hooikoorts opwekt, verminderen.
Ook mensen die een huidaandoening hebben, als gevolg van een allergie, zouden er goed aan doen om wat vaker, langer en heftiger te zoenen. Voor hen geldt hetzelfde: de symptomen van de allergie zullen hierdoor verminderen.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe moet het dan met de hooikoortspatiënten die niet over een zoenpartner beschikken? Voor hen een nieuwe pickup-line?!

“Wil jij misschien even met mij zoenen? Ik voel namelijk een hooikoortsaanval opkomen…” (VM)

Deel dit artikel
Back to top