Beauty

6 x wat vrouwen met flawless make-up altijd doen

6 x wat vrouwen met flawless make-up altijd doen

Aan de ene kant heb je vrouwen die er áltijd goed uitzien. Wiens make-up altijd perfect is bijgewerkt en die je nooit zult spotten met vervaagde lipstick. En dan heb je daar de overige vrouwen, die na een half uurtje fietsen op kantoor aankomen met uitgelopen mascara. Of halverwege de dag het gevoel hebben dat ze die bronzer vanochtend net zo goed niet op hadden kunnen doen. 

Ben jij een vrouw van het laatste kaliber? Dan is dit hét moment om op te letten, want wij zetten de grootste geheimen van de jaloersmakende perfecte vrouw op een rij. Voortaan is er geen excuus meer, hou je gewoon aan onderstaande tips en een flawless make-upje is ook voor jou weggelegd. 

1. Exfolieer

Zorg ervoor dat je je huid regelmatig exfolieert om dode huidcellen te verwijderen. Zo creëer je een goede basis en blijft je make-up langer zitten.

2. Gebruik een primer

Lijkt misschien overbodig en tijdrovend, maar een primer zorgt ervoor dat je make-up goed blijft zitten. Start op een schone huid.

3. Nog meer primer

Heb je nog steeds last van een glimmend voorhoofd of een glanzende neus? Breng op deze delen dan wat extra primer aan. Ga voor een eyeshadow primer (ja, ook op je neus). 

4. Baking

De baking make-up trend is de laatste jaren ontzettend populair. Het lijkt veel werk, maar het is de moeite waard, want make-up blijft geweldig zitten en je huid blijft mooi mat. Ga als volgt te werk: breng een laag doorzichtig poeder aan over je foundation en concealer (bijvoorbeeld in de vorm van twee driekhoekjes onder je ogen, op je voorhoofd, de rug van je neus en op je kin). Laat de poeder vervolgens 20 minuten 'bakken' op je huid en verwijder het daarna met een poederkwast. Tot slot breng je je make-up aan.

5. Setting spray

Klaar met je make-up? Breng dan een setting spray aan. Drie seconden werk en je make-up blijft zitten. 

 

Heb jij meer tips voor een flawless look?

 

Beeld: Instagram @maybelline

 

Deel dit artikel
Back to top