Lifestyle

Zo bescherm je je huisdier tegen de hitte

Zo bescherm je je huisdier tegen de hitte

Natuurlijk willen we niet klagen over de aanhoudende hoge temperaturen, maar voor dieren is het niet ideaal. Huisdieren kunnen vaak de hitte niet zo goed kwijt als wij mensen. Om die reden vind je hier het perfecte hitteplan voor jouw favoriete beestje! 

 

Hond

Honden zijn vrij gevoelig voor hitte. Een hond raakt alleen hitte kwijt via zijn pootjes en door te hijgen. Let daarom goed op een snelle adem, rode slijmvliezen, heet aanvoelen en geen eetlust. Grijp dan vooral gelijk in door hem of haar te verkoelen! Geef je hond genoeg vers en koud water, laat hem of haar lekker zwemmen en ga ook eens voor een avondwandeling. Houd ze wel rustig en laat ze niet te veel rennen buiten. Is je viervoeter toch wat actief geweest en lichtelijk oververhit? Doe een cooling halsband om! Autoritjes kun je het beste met dit weer vermijden of proberen zo kort mogelijk te houden. Oja, en voor kortharige honden bestaan er overigens ook zonnebrandcrèmes.

 

 

Een bericht gedeeld door B L U E (@happylifeofblue) op

 

Kat

Je kat zoekt waarschijnlijk zelf al een koel plekje op in deze hitte. Zorg daarom voor genoeg koele schaduwrijke plekken en voor vers water op meerdere plekken in het huis. Je kunt het water koel houden, door er een ijsblokje in te stoppen. Er bestaan ook koelmatten specifiek voor huisdieren. 

 

Konijn 

Konijnen kunnen niet goed tegen hitte. Haal daarom als eerste het hok gelijk uit de volle zon. Vul een halve plastic fles met water en leg hem in de vriezer, doe er een handdoek omheen en je konijn heeft een lekker koelelement. 

 

Succes ermee! 

 

Beeld:  
Deel dit artikel
Back to top