Interior

5 tips wanneer jij jouw huis met een viervoeter deelt

5 tips wanneer jij jouw huis met een viervoeter deelt

Een hond of kat in huis halen, is een onwijs grote verantwoordelijkheid waar je goed over na moet denken. Je krijgt er niet alleen een levend wezen bij waar je voor moet zorgen, maar je zult ook je leven moeten aanpassen.

Ze kunnen weleens ondeugend zijn, maar je wordt er hoogstwaarschijnlijk ook smoorverliefd op. Jouw huis is ook het huis van jouw viervoeter en daar zul je rekening mee moeten houden. Daarom hebben wij vijf tips verzameld zodat het voor jullie beide leuk blijft.

1. Berg je vloerkleden (tijdelijk) op

Van plan om een hond te kopen of te adopteren? Rol zolang hij of zij nog niet zindelijk is je tapijt op. Ik snap dat jij je prachtige tapijt wilt showen, maar schrobben is nog vervelender. 

2. Vermijd loshangende touwtjes of ruches

Katten vinden het geweldig om hier hun klauwen in te zetten. Voor je kat is het een speelkwartiertje, maar jij bent dat leuke kussentje kwijt.

3. Investeer in mooie eten- en drinkbakken 

Het lijkt misschien een beetje onnodig, maar hoe jammer is het als heel jouw interieur on fleek is en er dan een plastic bakje in staat. Zonde en simpelweg niet nodig.

4. Pas op met verschillende plantsoorten 

Hoewel planten super zijn om in je huis te hebben, zijn sommige groene vriendinnen giftig voor jouw viervoeter. Informeer dit dus altijd bij een tuincentrum.

5. Denk na over stoffen en kleuren

Kies voor stoffen en kleuren waarop de haren van je wollige vriend niet op af steken. Velvet is bijvoorbeeld ook een makkelijke stof om haar van te verwijderen. Hoe je dat doet? Pak een klevende kledingroller en rollen maar!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top