Lichaamsverzorging

Zo behoud je je bruine kleurtje langer

Zo behoud je je bruine kleurtje langer

Wat doen we graag ons best voor een beetje extra kleur gedurende de zomer. Al je outfits staan beter bij een sunkissed skin en daardoor voel je je ook lekkerder in je vel. Dit gevoel en dus ook je bruine kleurtje wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden... Maar hoe? Je leest het hier!

 

Smeren 

Hydratatie is het antwoord! Je weet natuurlijk al lang dat het goed voor je is om na een dagje op het strand je huid in te smeren met aftersun. Gebruik daarnaast ook iedere dag een vette bodycrème om je huid mee in te smeren. Dat zorgt ervoor dat je kleurtje nog mooier uitkomt!

 

Nog meer hydrateren

Om je kleurtje langer vast te houden, kun je het beste van binnenuit hydrateren: oftewel veel water drinken! Dit verbetert zowel de doorbloeding van je huid maar het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

 

Korte douche

Lekker een verkoelende koude douche met dit weer? Niet te lang, als je je bruine kleurtje wil behouden! Water droogt je huid juist uit en daardoor laten je gebruinde huidcellen sneller los. 

 

Zoek nog meer zon op 

Klinkt vrij logisch, maar door veel buiten te zijn behoud je je kleurtje wel langer. Kies er bijvoorbeeld voor om je lunch buiten op te eten of ga voor een wandeling in de zon.

 

Ga voor een bronzer

Benadruk je sunkissed skin door een bronzer te gebruiken op je jukbeenderen en wangen. 

 

NB! Vergeet je niet in te smeren met een SPF iedere keer dat je de zon ingaat of opzoekt! 

 

Deel dit artikel
Back to top