Lifestyle

Waarom je geen gifjes meer kunt vinden op Instagram en Snapchat

Waarom je geen gifjes meer kunt vinden op Instagram en Snapchat

Foto gemaakt voor je stories, een tekstje erbij en nu alleen nog even een leuk gifje toevoegen... wait, what? Waar zijn de gifjes op Instagram gebleven? Mocht het je nog niet opgevallen zijn: de GIF-functie op Instagram is verwijderd.

De frustratie hier op de TrendAlert redactie was groot toen we ontdekten dat de GIF-functie van Instagram verdwenen is. Want gifjes waren dé manier om een komische draai aan je verhaal te geven. Na enig research bleek er een verklaring. Het lag niet aan onze verbinding met het internet of aan onze telefoons, maar Instagram zelf bleek de GIF-functie van de populaire app verwijderd te hebben (en hetzelfde geldt voor Snapchat).

Waarom? Dat had alles te maken met een extreem racistisch gifje dat gespot werd in de Giphy bibliotheken van zowel Instagram als Snapchat. De boodschap daarvan was dat er miljoenen doden worden veroorzaakt door donkere mensen. Dit was natuurlijk niet de bedoeling en dus besloot Instagram de GIF-functie meteen van de app te verwijderen. Het bedrijf gaat nu uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Tot die tijd moeten we het dus doen met de bestaande stickers en emoji's...

 

Beeld: TrendAlert
Deel dit artikel
Back to top