Beauty

Make-up tips voor vrouwen met sproetjes

Make-up tips voor vrouwen met sproetjes

Een van de zeven schoonheden. Sproeten! Wees er trots op en werk ze dan ook nooit maar dan ook nooit weg. Maar hoe laat je jou sproeten nog beter uitkomen? Wij hebben handige tips op een rijtje gezet.

#1 Foundation

Heb je over sproeten over je hele gezicht, dan kun je het best kiezen voor een foundation die niet te licht is. Zo kunnen je sproetjes namelijk grauw worden. Kies daarom een foundation die tussen de kleur van je sproeten en de kleur van je huid valt. Breng de foundation niet te dik aan, je wilt nog steeds je sproetjes kunnen zien! Tip: wil je jouw sproetjes helemaal niet bedekken? Dip dan na het aanbrengen van je foundation een wattenstaafje in water en stip jouw sproetjes aan, zodat ze weer tevoorschijn komen.

#2 Lippen

Een lipstick maakt je look af. Dit is niet alleen zo bij vrouwen met sproeten maar bij iedereen. Heb je sproeten om de rand van jou lippen? Probeer eens eerst een lipliner aan te brengen. Wellicht bedekt de lijn de sproeten zodat jouw mond nog mooier uitkomt.

#3 Bronzer

Dames met sproeten hebben vaak een warme ondertoon in hun huid. Hierdoor kan een warme bronzer snel de kleur overnemen van je sproeten en word alles een geheel. Dit willen we natuurlijk niet. Kies daarom voor een bronzer met een koele ondertoon. Dit zorgt ervoor dat je een mooie contour aan kan zetten, maar toch je sproeten laat zien.

Sproeten

Ben je na deze tips nog steeds niet tevreden met je sproeten? Kies dan voor een foundation die een gelige/perzik ondertoon heeft. Deze kleur zorgt er het best voor dat jou sproeten verdwijnen. Zorg ervoor dat je niet je hele gezicht gaat bedenken! Want we willen natuurlijk geen pancake effect krijgen... 

Heb je sproeten en toevallig ook rood haar? Neem dan een kijkje bij ons vorige artikel voor nog meer leuke tips.

 

Beeld: IStock
Deel dit artikel
Back to top