Fashion

In 5 simpele stappen je kleding op orde

In 5 simpele stappen je kleding op orde

Je staat voor je goedgevulde kledingkast en toch heb je niets om aan te trekken. Herkenbaar? Laten we eerlijk zijn: je hebt het wel, maar je ziet het niet. Het probleem zin hem in het overzicht. Niets mis mee dat je kampt met een lichte kledingobsessie, maar niet oké om een rommelige kledingkast te hebben. Tijd om je kast op te ruimen!

We weten dat het een hele taak is en behoorlijk wat tijd in beslag neemt, maar denk eens hoeveel frustratie en tijd je jezelf kunt besparen wanneer je alles weer geordend hebt? Met de volgende vijf simpele stappen wordt het een eitje! 


1. Laat het verleden in het verleden

Die ene outfit voor dat themafeest, de bruidsmeisjesjurk voor het huwelijk van je beste vriendin of de kerstjurk die je speciaal kocht voor het werkevenement... het zijn items die je één keer maar daarna nooit meer draagt. Laat ze niet langer achterin je kast hangen, maar doe ze weg! 

2. Stel jezelf één vraag

'Ga ik dit nog dragen?' Als je lang moet nadenken over de vraag, dan weet je genoeg. Als je niet staat te popelen om het te dragen, dan moet het weg. Maar soms heb je van die items die je wel graag draagt, maar je hebt niet de juiste combinaties. Het gaat niet om hoeveel kleding je hebt, maar hoeveel outfits je kunt maken. Dus als je een item hebt waar je dol op bent, maar wat je niet draagt doordat je het niet kunt combineren, focus je dan op het kopen van items waarmee je je droomoutfit kunt gaan samenstellen!

Bekijk hier welke vragen je jezelf nog meer kunt stellen. 
 

3. Out with the old, in with the new

Wegdoen zodat je weer nieuwe items kunt kopen. Klinkt goed, toch? Maar sommigen favorieten, hoe oud ze ook zijn, wil je gewoon niet wegdoen. En dat hoeft ook helemaal niet. Koop daarom nieuwe items of accessoires waarmee je je old fave weer nieuw leven inroept. 

4. Verander mee met het seizoen

Als jij al je kleding van alle seizoenen in één kledingkast bewaard, is het niet zo gek dat je het gevoel hebt dat je kast uitpuilt en dat je geen overzicht meer hebt. Zorg ervoor dat je de kleding die je toch niet draagt in dit seizoen, opbergt, bijvoorbeeld in een koffer of dozen en haal ze weer tevoorschijn wanneer het weer het toelaat! 

5. Focus op de basics

Het is belangrijk om de juiste basics in je kast te hebben liggen. Met basics kun je namelijk elke trend aan en alle kanten op. Je basics moet je eigenlijk nooit wegdoen tenzij ze oud en afgedragen zijn, zorg dan dat je ze vervangt! En no worries, heb je alleen maar zwarte basics? Dan kun je je outfit kleur geven door middel van accessoires. 
 

We weten dat een grote opruimbeurt veel tijd in beslag neemt, heb je niet zoveel tijd? Dan kun je ook deze simpele hack toepassen. 

Deel dit artikel
Back to top