Fashion

Q&A met Frankie Boateng, ontwerper van Flybird | a/w 2013 'Kuro Ni Kuro'

Flybird 8

Flybird's a/w 2013 collectie draagt de titel 'Kuro Ni Kuro', wat letterlijk 'Zwart op Zwart' betekent in het Japans. Deze gesoigneerde en krachtige tassencollectie is helemaal hand-made en Dutch-made. Het label vindt zijn oorsprong in Nederland. Hier wordt het ontworpen en hier wordt het geproduceerd. De oprichter en ontwerper van Flybird is Frankie Boateng... Frankie studeerde mode in Den Haag waarna hij in 2006  Flybird oprichtte. Met zijn label Flybird ontwerpt hij tassen en accessoires, een passie die voortkomt uit zijn jeugd. Binnenkort kun je bij ons een uitgebreid interview met Frankie Boateng lezen, hier alvast een voorproefje. Een korte meet & greet met Frankie Boateng.

Flybird 2

Waarom ben jij tassen gaan ontwerpen?

In mijn jeugd verkocht mijn moeder lederen tassen en schoenen. De geur van leer hadden we altijd in huis, dit is de reden dat ik graag met leer werk. Op latere leeftijd was ik altijd onderweg en had ik teveel spullen in mijn zakken, hierdoor ben ik rugzakken gaan dragen. Ik kocht in de tijd dat ik op de mode academie zat verschillende rugzakken. Mijn eerste creatie van leer was een holster, hierna ben ik mijn eigen tassen gaan ontwerpen en maken. Je laatste collectie 'Kuro Ni Kuro' is geïnspireerd op je liefde voor Japan,  waar komt die liefde vandaan? Ik heb altijd al een liefde voor de Japanse stijl van kleding en kleur gevoeld. Mijn liefde begon bij kleding ontwerpen. Yoshi Yamamoto is mijn inspiratie geweest, hij heeft mij veel geleerd over gevoel voor stijl en niet over zogenaamde modetrends. Zwart noemt men geen kleur. Voor mij is zwart wel een kleur, een kleur wat gevoel en diepte in het leven laat zien.

Flybird 3

Voor wie ontwerp jij, heb je een doelgroep?

Om eerlijk te zijn heb ik nooit nagedacht over een doelgroep. Iedereen kan mijn producten dragen als ze het mooi vinden. Mensen dragen elk product anders en maken er hun persoonlijke en unieke stijl van. Als je een samenwerking zou moeten aangaan, met wie? Yoshi Yamamoto. Waar kijk je het meest naar uit in de nabije toekomst? Ik kijk er naar uit om verschillende soorten mensen te zien in verschillende landen met een Flybird tas. Ik vind het altijd leuk om mensen te zien met een tas waar ik aan heb gewerkt.

FB7

Welk boek heb je voor het laatst gelezen?

Mastery van Robert Green Waar ga je graag uit, favoriete hang-out? Soms kop koffie bij koko of bij Two for joy of een biertje met vrienden in een leuk hip cafeetje Favoriete magazine? Online magazine Hypebeast

Flybird 5

 FLYBIRD 

Deel dit artikel
Back to top