Fashion

Dit zijn de beste handbagage tassen om mee te nemen in het vliegtuig

Dit zijn de beste handbagage tassen om mee te nemen in het vliegtuig

Grote kans dat jij je langverwachte zomervakantie voor de deur hebt staan. Ga je met het vliegtuig, dan kun je eindelijk even aan ons kikkerlandje (dat overigens wel erg heet was de afgelopen tijd) ontsnappen en zon, zee en strand opzoeken. Voordat je aan het genieten begint, is er misschien eerst wel inpakstress op komst: wat moet je in vredesnaam meenemen? Of beter nog, welke tassen en koffers nemen we mee? Handbagage tassen zijn dit jaar helemaal in en dit zijn de beste én leukste exemplaren.

Handbagage meenemen in het vliegtuig

Het is elk jaar weer een gedoe: wat voor koffer of tas neem je mee in het vliegtuig? Is je handbagage niet te groot, dik of zwaar? Het kan flink wat stress met zich meebrengen, maar dit jaar doen we het anders. We kiezen de beste handbagage tas voor onze welverdiende vakantie, zodat we in ieder geval met een gerust hart op reis kunnen.

Hoe groot mag handbagage zijn?

Voordat je een nieuwe handbagage tas aanschaft, is het belangrijk om te weten hoe groot je koffer of tas eigenlijk mag zijn. Het is natuurlijk zonde als je straks voor niks bij moet betalen op het vliegveld. De maximale afmetingen voor handbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij, maar over het algemeen is 55 cm x 40 cm x 20 cm een gangbare maat. Check altijd even bij je airline om zeker te zijn. Naast je handbagage mag je meestal een kleine handtas of laptoptas meenemen. De afmetingen hiervoor zijn vaak rond de 40 cm x 30 cm x 15 cm, maar ook dit verschilt natuurlijk per maatschappij.

Handbagage rugzak

Een rugzak als handbagage kan een goede optie zijn voor je reis. Deze tas is makkelijk in gebruik en natuurlijk past er heel veel in! Wat dacht je van dit exemplaar?

Handbagage rugzak, €45,99 bij Amazon.nl

Voetbaltas/sporttas

Dé reistas die momenteel viraal gaat op TikTok is deze sporttas van Decathlon. Je kunt 'm namelijk als sporttas gebruiken, maar ook als handbagage is 'ie geliefd. Je hoeft je geen zorgen te maken dat deze tas niet veel mee kan nemen, want er pas maar liefst 20 liter in! Daarnaast is de tas sterk en kun je 'm thuis of op vakantie makkelijk opbergen. En niet te vergeten: hij is maar 8 euries.

Voetbaltas, €7,99 bij Decathlon.nl

Handbagage trolley

Nog niet zeker of je liever een tas of koffer meeneemt? Ga dan voor een handbagage trolley! Deze tas kun je als koffer gebruiken en andersom natuurlijk. Deze tas van Decathlon is speciaal voor handbagage reizen gemaakt en voldoet dus ook gewoon aan de afmetingen. Daarnaast is het superhandig als je zat bent van je koffer en je 'm dus gewoon als tas kunt dragen. Hoe handig?

Handbagage trolley, €34,99 bij Decathlon.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top