Lifestyle

Waarom selfies nog steeds populair zijn en niet snel zullen verdwijnen

Waarom selfies nog steeds populair zijn en niet snel zullen verdwijnen

We zijn vandaag de dag allemaal wel bekend met een selfie. Het maken van een foto van jezelf - via je eigen camera - is razend populair geworden sinds smartphones met camera werden geïntroduceerd. Eén ding is zeker: vandaag de dag is het maken van een selfie nog steeds razend populair. Kom je maar al te graag te weten waarom dit is? En waar je zoal op moet letten als je een selfie maakt en op je social media accounts plaatst? Uit het onderzoek van ExpressVPN zijn er een aantal belangrijke punten van aandacht geconstateerd. Je leest het hier.

De leukste momenten kun je binnen een paar seconden vastleggen

Ben je op een bijzondere plek op vakantie? Op een gezellig terras met vrienden? Of vier je een speciaal jubileum met je partner? Door een selfie te maken, kun je de leukste momenten al binnen een paar seconden vastleggen. Ideaal om snel te sturen in een groepsapp naar vrienden of familie. Of je hebt de perfecte foto gemaakt die je maar al te graag deelt op social media. Niet zo gek dus dat verschillende social media kanalen barsten van de selfies.

Het is dé manier om jezelf beter te kunnen uiten

Maar er is nog een ander groot voordeel verbonden aan het delen van een selfie op social media. Het is namelijk de perfecte manier om jezelf beter te kunnen uiten en je persoonlijkheid zo nog beter uit te stralen. Zo kun je bijvoorbeeld je make-up kunsten net even wat beter delen, je favoriete kledingstijl showen of een grote passie delen. Wie weet deel je de leukste selfies tijdens de vele reizen die je maakt, tijdens het bakken van een taart of het bezoeken van een leuk festival met vrienden. Ja, je leest het goed. De mogelijkheden op het gebied van het delen van een selfie zijn haast eindeloos.

De nieuwste generatie maakt meer selfies dan ooit

Het beste van alles? De welbekende selfie gaat niet zo snel verdwijnen in de toekomst. Het is namelijk algemeen bekend dat de nieuwste generaties meer selfies maken dan ooit. Daardoor kan het ook zomaar zo zijn dat de feed van anderen op je social media kanalen in de toekomst nog steeds rijkelijk gevuld is met deze foto’s.

Tips om er zeker van een selfie veilig online kan worden gedeeld

Heb je de perfecte selfie gemaakt en kun je eigenlijk niet wachten om deze te delen met de buitenwereld? Omdat dit met de hele wereld wordt gedeeld, is het belangrijk om extra na te denken over je eigen veiligheid. Zo weet je zeker dat je de veiligheid en privacy beter kunt waarborgen. Schakel geotagging uit, ga na wat er op de achtergrond te zien is, verwijder metadata van je foto en houd altijd je VPN aan. Door deze tips meteen toe te passen, kun je dus de privacy van jezelf en van anderen veel beter blijven waarborgen. En dat is wel zo goed om te weten, toch?

Deel dit artikel
Back to top