Interior

Je interieur upgraden: 3 zaken om rekening mee te houden

Je interieur upgraden: 3 zaken om rekening mee te houden

Een keer in de zoveel tijd kan het zo zijn dat je uitgekeken raakt op (een deel van) je interieur. Als je genoeg gespaard hebt om er wat aan te doen, is dat een mooie gelegenheid om jezelf wat te gunnen en je interieur een mooie upgrade te geven. Dat is een hartstikke leuk project om mee bezig te zijn, omdat je alles helemaal aan je eigen smaak en wensen kunt aanpassen. Er zijn veel zaken om in overweging te nemen, zoals de beschikbare ruimte en de praktische eisen aan de nieuwe interieurstukken. Maar er zijn ook nog wel wat andere zaken waar je aan moet denken wanneer je je interieur gaat upgraden. We bespreken er drie.

Inboedelverzekering updaten

Als het goed is heb je een verzekering voor je inboedel, zoals een Allianz Direct woonverzekering. Bij het afsluiten van je inboedelverzekering, heb je een (geschatte) totale waarde van je inboedel moeten opgeven. Het is van belang dat deze waarde up to date gehouden wordt. Als jij je interieur gaat upgraden en je inboedel krijgt daardoor een hogere totale waarde, loop je het risico dat je onderverzekerd raakt. Het gevolg daarvan kan zijn dat je bij een schadeclaim tegen problemen aanloopt en niet alles vergoed krijgt omdat je in feite te weinig premie betaalt. Zorg daarom dat je voorname wijzigingen aan de waarde van je inboedel doorgeeft aan je verzekeraar, zodat je inboedelverzekering of gecombineerde inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering daarop aangepast kan worden.

Onderhoudsgemak van de nieuwe interieurstukken

Als je je interieur gaat vervangen, biedt dat kansen. Niet alleen kun je voor een andere stijl of meer luxe zorgen, maar je kunt ook voor meer (onderhouds)gemak gaan. Sommige meubelstukken of decoratiestukken kunnen een doorn in het oog zijn waar het op onderhoud aankomt omdat ze moeilijk schoon te maken zijn, er gemakkelijk vuil of stof op te zien is of omdat ze makkelijk beschadigen, moeilijk te repareren zijn of bijvoorbeeld zaken niet in de was kunnen. Al dat soort zaken kun je meenemen in je keuze wanneer je nieuwe interieurstukken gaat uitzoeken. Dan maak je in één klap je huis mooier én je leven makkelijker!

Afbeelding met overdekt, interieurontwerp, muur, bank

Automatisch gegenereerde beschrijving

Opslagmogelijkheden voor zaken die je niet wegdoet

Wat ga je doen met de meubels en andere zaken die uit je interieur verdwijnen door de upgrade die je doorvoert? Vaak is het zonde om ze weg te doen. Je kunt ze proberen te verkopen, maar misschien wil je ze ook wel bewaren als uitzet voor de kinderen, zodat ze hun toekomstige kamer of woning een heel eind gratis kunnen inrichten. Dan moet je wel rekening houden met de beschikbaarheid van opslagruimte. Kun je de interieurstukken die je verwijdert zelf opslaan, of zijn ze te groot en betekent het dat je externe opslagruimte nodig hebt? En hoeveel dan? Houd er rekening mee dat dit je maandelijks extra vaste lasten gaat opleveren.

Het is al met al een aardige operatie, vooral als je een relatief ingrijpende verandering aan je interieur wilt realiseren. Neem er daarom vooral ook de tijd voor, zodat het een goed gecoördineerd project wordt met een bevredigende uitkomst. En vergeet vooral niet om aan je inboedelverzekering te denken, ook als je nu niets gaat doen aan je interieur maar de waarde van je inboedel na het afsluiten van de verzekering wel al significant veranderd is. Geef de correcte waarde door om ervoor te zorgen dat je inboedel optimaal beschermd is, ook al moet je dan mogelijk meer premie gaan betalen.

Deel dit artikel
Back to top