Nagellak

Nieuwe trend: gellak stickers

Nieuwe trend: gellak stickers

Ken jij deze nieuwe trend al? We hebben het over de gellak stickers. We weten nu inmiddels wel dat gelnagellak best schadelijk kan zijn voor onze nagels. De gellak stickers zijn een perfect alternatief. Nu de zomer begonnen, willen we natuurlijk wel met leuke gekleurde nagels naar buiten. Komt dat goed uit want met deze stickers kun je eindeloos variëren.

Gellak stickers

Met gellak stickers kan iedereen waar en wanneer die maar wil zijn nagels doen. De een doet het bij de kapper en de ander in het vliegtuig. De stickers zijn er in de meest allerlei varianten met de leukste kleurtjes en patronen. Ze zijn ook nog eens erg dekkend. Dit komt door de laagjes gellak die er overheen gaan. Deze trend wordt steeds populairder want steeds meer webshops bieden de nagelstickers aan. Wat dacht je van het merk Manicac?

 

Voordelen

Het grootste voordeel van de gellak stickers is dat je er niet voor naar een nagelsalon hoeft te gaan. Je kan ze namelijk overal waar je maar wilt aanbrengen. Deze stickers bestaan uit laagjes gellak en die zijn voor een deel al uitgehard, waardoor de sticker extra lang blijft zitten. Zodra je de stickers hebt aangebracht, moet je ze nog wel even onder de UV lamp houden. Alleen hoef je de stickers niet zo lang eronder te houden vergeleken met gellak. Ook zijn de stickers makkelijk te verwijderen. Dat is bij gellak nog wel eens een ander verhaal. Vaak beschadig je bij gellak een deel van je nagels door het vele vijlen. De stickers haal je er heel eenvoudig af, waardoor je ook je nagels niet  beschadigd. Je pelt ze er stuk voor stuk af. Door de zeven lagen gel die bijvoorbeeld bij Maniac erop zitten, blijven de nagels ruim twee weken zitten zonder haakjes. Vaak kun je er nog wel een stuk langer mee, maar dat ligt per persoon eraan hoe die met de nagels omgaat.

 

Hoe breng je de nagels aan?

  • Stap 1: De eerste stap is je nagels vijlen in de goede vorm. Zorg dat je je nagelriemen naar achteren drukt en dat je de nagels vetvrij maakt. 
  • Stap 2: Pak het stickervel erbij en bekijk welke sticker op welke nagels past. Kies de juiste maat en verwijder het plastickje van de sticker. 
  • Stap 3: Haal voorzichtig de sticker van het vel en plak het op je naam. Zorg er wel voor dat er wat ruimte zitten tussen je nagelriem en de gellak stciker. Druk de sticker goed aan, vooral bij de randen. 
  • Stap 4: Het overige deel van de gellak sticker vouw je om de nagelrand en verwijder dit met een vijl of schaartje. Laat de stickers voor 60 seconden onder de lamp uitharden. Vijl daarna de gellak stickers bij tot de lengte als je nagel en zorg ervoor dat de randen mooi glad zijn.
  • Stap 5: Breng een Top Coat aan en laat de nagels 120 seconden onder de lamp uitharden.

 

Hoe verwijder je de nagels? 

Maak voorzichtig de randjes van de gellak stickers los met een bokkenpootje. Druppel wat nagelolie langs en onder de stickers, zodat de lijm kan loslaten. Haal met het bokkenpotje de restjes van de stickers eraf.

 

 

 

 

Bron: Womanly.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top