Lifestyle

10 dingen die iedereen wel eens doet in de spa

10 dingen die iedereen wel eens doet in de spa

Zo ontspannend: even een dagje opladen in de spa. Je komt helemaal tot rust in de sauna en het zwembad. Hoe zen dit ook klinkt, zo’n dag kan weliswaar gepaard gaan met een aantal ongemakkelijke momenten. Deze momenten herken jij vast en zeker als echte spa-liefhebber.

Herkenbare momenten in de spa

Deze dingen herken jij zonder twijfel:

Even wennen

Of je nu met je partner, beste vriendin of iemand anders daar bent, maakt eigenlijk helemaal niet uit. Dat eerste moment van je badjas uit doen blijft ongemakkelijk. Even denk je erover na om rechtsomkeert te maken of gewoon de hele dag die badjas aan te houden. Gelukkig went het na een paar minuten al en heb je het na een uur zelfs geen eens meer door dat je poedelnaakt bent. Dat ongemakkelijke gevoel verdwijnt. Zo kun je doen waarvoor je daar bent: ontspannen.

Ongemakkelijke aanrakingen

Soms zit je gewoon net te krap met z’n allen in zo’n sauna en dat kan allerlei awkward situaties met zich meebrengen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk met je voet die ene vreemde naast je aantikt. Mega ongemakkelijk. Gelukkig kun je zoiets heel simpel vermijden door niet in een overvolle ruimte te stappen. Als een jacuzzi al vol zit is het niet zo chill om je daar nog tussen te gaan wurmen.

Vooral (niet) kijken

Vooral als je een knap iemand ziet ben je geneigd om toch even te kijken – en ook weer niet, want wat als diegene dat opmerkt? Heel ongemakkelijk. En zo’n awkward situatie verkomen we natuurlijk liever. Je neemt jezelf voor om vooral niet te kijken, maar zodra je diegene voor de derde keer tegenkomt kun je het toch niet laten. Tsja. Er lopen nou eenmaal knappe mensen in de spa rond.

Goede gesprekken

Je hebt de hele dag geen telefoon bij je en dat is mega gezond. Een ander voordeel: er is eindelijk ruimte om écht diepgaande gesprekken te voeren. Je bent de hele dag samen met de persoon of personen met wie je naar de spa toe bent gegaan. Genoeg tijd om allerlei dingen te bespreken. Zo leer je elkaar eigenlijk nog beter kennen. En verassend genoeg zijn die gesprekjes met vreemden in de sauna ook nog eens heel gezellig en van toegevoegde waarde. Zo wordt een dagje spa niet alleen rustgevend, maar ook nog eens enorm gezellig. Win-win, dus.

Ook interessant: mediteren als je niet stil kunt zitten

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top