Lifestyle

Kerstdessert: dit is hoe je zelf heerlijke (en simpele) pavlovataartjes maakt

Kerstdessert: dit is hoe je zelf heerlijke (en simpele) pavlovataartjes maakt

Elke keer nieuwe en originele gerechten verzinnen voor het kerstdiner is niet niks. Naast dat de Limoncello tiramisu waar we laatst al over schreven ontzettend lekker is als een kerstig toetje, kunnen we garanderen dat dit recept voor mini pavlovataartjes óók een echte hit gaat zijn. Snel, makkelijk én kidsproof. Wat wil je nog meer?

Gelukkig helpen wij je graag met dit supermakkelijke recept voor deze pavlovataartjes. Let's bake!

Recept voor mini pavlovataartjes

Pavlova klinkt heel chique (en zo smaakt het ook), maar chique hoeft niet meteen moeilijk te zijn. Om jezelf heel wat stress en tijd te besparen is het slimmer om geen grote pavlovataart te maken. Deze minivariant is net zo lekker én tien keer zo makkelijk om te maken. Daarnaast kun je ze ook al binnen vijf minuten op tafel hebben staan. Precies wat we zoeken, toch?

Dit heb je nodig voor 6 pavlovataartjes

  • 150 milliliter verse slagroom
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 12 candy canes
  • 12 schuimkransjes
  • 300 milliliter stoofperensorbetijs
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 100 gram verse blauwe bessen
  • Een ijsbolletjestang

Zo maak je de pavlovataartjes

Like we said, het maken van dit dessert is zo gepiept. Het is handig als je extra handjes hebt die je kunnen helpen (zo bespaar je nog meer tijd en moeite), maar dit recept kun je ook gemakkelijk alleen doen. Al is samen een toetje maken natuurlijk veel leuker...

1. Als eerst klop je de slagroom samen met de poedersuiker stijf. Verdeel daarna de candy canes over zes bordjes (als je zes porties maakt). Deze candy canes vormen de slee van de Kerstman, dus zorg ervoor dat het lange gedeelte op het bordje ligt - en de ronding dus omhoog ligt. Om het niet te laten omvallen schep je er een theelepel slagroom op. 

2. Leg dan een schuimkransje op de 'slee' en schep daar een bolletje slagroom op. Dan pak je nog een kransje (het is leuk als je dan een andere kleur kiest) en leg je deze op het schuimkransje met slagroom. 

3. Schep dan een bolletje stoofperenijs en leg het op het bovenste schuimkransje. Schep op dit bolletje ijs nog wat slagroom en top het af met de verse blauwe bessen en een half takje rozemarijn. Om het helemaal mooi en afgewerkt te maken kun je er nog wat poedersuiker overheen schudden. 

4. Doe dit bij alle bordjes en klaar is kees. Happy tastebuds, happy you, happy Christmas! 

Dit is een recept van Allerhande. Check hier de video die je het hele recept nog een keertje uitlegt!

Lees ook: Heerlijk kerstrecept: zó maak je witte glühwein

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top